benifer Svet24.si

Zvezdniški par "Bennifer" tik pred razhodom

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

damjan-žugelj Necenzurirano

Glavnega akterja afere slovenski Watergate bodo ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

Komplet za trening Ekipa24.si

Šik po francosko s slovensko noto

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

doncic Ekipa24.si

Ste videli to? Navijači Oklahome z majicami z ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moskva trdi, da sta ukrajinska tanka prečkala mejo v Rusijo

Deli na:
Moskva trdi, da sta ukrajinska tanka prečkala mejo v Rusijo

Foto: Reuters

Ukrajinska tanka sta včeraj prečkala mejo in zapeljala na rusko ozemlje, zaradi česar je ruski predsednik Vladimir Putin zunanjemu ministrstvu naložil, naj uradno protestira pri ukrajinski vladi, je sporočil tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Podobne obtožbe je na rusko stran dan pred tem naslovila Ukrajina.

Vojaki so z ukrajinske strani s tankoma zapeljali približno 150 metrov na rusko ozemlje, nakar so po trditvah Peskova zapustili vozili. Ruska mejna straža je tanka zasegla, je še dejal.

Tiskovni predstavnik ukrajinskega obrambnega ministrstva Vladislav Seleznjov je napovedal, da bodo v Kijevu obtožbe preučili, da pa vanje dvomi, poročanje ruske tiskovne agencije Interfax povzema nemška dpa.

Moskva je tokrat prvič od začetka spopadov med proruskimi separatisti in ukrajinsko vojsko na vzhodu Ukrajine Kijev obtožila kršitve meje, medtem ko je ta na Rusijo večkrat naslovil obtožbe tovrstnih kršitev.



Ukrajinski notranji minister Arsen Avakov je v četrtek zvečer zatrdil, da so separatisti čez mejo iz Rusije prepeljali najmanj tri tanke. Medtem ko so uporniki potrdili, da imajo zdaj tri tanke, ki so jih posneli v več krajih v regiji Doneck, je Rusija zanikala, da bi tanki v Ukrajini prišli z njenega ozemlja.

O dogajanju v Ukrajini sta po telefonu včeraj govorila tudi ruski predsednik Vladimir Putin in predsednik Evropske komisije Jose Manuel Barroso. Slednji je ponovil stališče EU do vprašanja in izpostavil potrebo po umiritvi stanja in prekinitvi ognja.

Putin in Barosso pa sta se dotaknila tudi prekinitve dobave ruskega plina Ukrajini v ponedeljek, ko se izteče rok, ki ga je Kijevu za poplačilo dolga določil ruski Gazprom. Po poročanju ruske tiskovne agencije Itar Tass, sta se dogovorila o posvetu Rusija-EU-Ukrajina na strokovni in ministrski ravni. Tristranska posvetovanja bodo sicer potekala v okviru podpisa pridružitvenega sporazuma, ki ga bosta podpisala Ukrajina in Evropska komisija.