sasa lendero 2 Dobra karma

Svojemu nekdanjemu možu je Saša Lendero dala še...

shranimo v zamrzovalnik1 Svet24.si

To se zgodi s posteljnino, če jo damo za 6 ur v ...

marjan sarec pl1 Reporter.si

Šarec o propadu nezaupnice: Očitno so ...

Tonin - montaza Svet24.si

Tonin postavljen na laž, škarpa ob bazenu je ...

Bojan Veselinovič Necenzurirano

Razkrivamo: Janša želi nad direktorja STA ...

Ceca Ražnatovič Odkrito.si

Koliko balkanske zvezde zaslužijo z Instagramom?

Lili Žagar Odkrito.si

Nikoli ne uganete, kaj na Švedskem ustvarja Lili ...

Svet

Monti začasno prevzel vodenje zunanjega ministrstva

Deli na:
Monti začasno prevzel vodenje zunanjega ministrstva

Foto: Reuters

Po torkovem odstopu italijanskega zunanjega ministra Giulia Terzija v znak protesta zaradi vrnitve dveh italijanskih marincev v Indijo je vodenje zunanjega ministrstva začasno prevzel premier Mario Monti. Imenovana sta bila tudi dva njegova namestnika, je danes po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA sporočila italijanska vlada.

Monti je sicer danes ponovno zagovarjal petkovo odločitev vlade, da v Indijo vrne marinca Massimilliana Latorreja in Salvatoreja Girona, ki sta obtožena, da sta pred obalo jugozahodne Indije ustrelila dva ribiča.

Marinca, ki sta lani varovala italijanski naftni tanker v indijskem pristanišču, zatrjujeta, da sta na ribiča streljala, ker sta ju pomotoma zamenjala za pirata. Indijsko vrhovno sodišče jima je minuli mesec dovolilo, da sta se vrnila v Italijo, da bi lahko volila na parlamentarnih volitvah. New Delhi je ob tem postavil pogoj, da se morata marinca v mesecu dni vrniti v Indijo.

Odločitev Rima, da vrne marinca - pred njo se je med državama razvnel pravi diplomatski spor - je v Italiji povzročila veliko ogorčenje, saj so sprva marincema in njunima družinama zatrjevali, da ju ne bodo poslali nazaj.

Italijanska vlada je sicer takšno odločitev sprejela šele, ko ji je Indija zagotovila, da marinca ob vrnitvi v New Delhi ne bodo prijeli ali usmrtili v primeru obsodbe, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Loading...