Konoplja Svet24.si

Konoplja zmore dekontaminirati zemljo, onesnaženo...

bakren žleb Svet24.si

Nepridipravi ukradli žlebove z mrliške vežice

1664388706-21082006-3809c5aa897e1de8855faa79abd1a63c Necenzurirano

Konec stečaja cerkvenega Zvona: izgubljenih 800 ...

PERNULA mala seva-xx Reporter.si

Poglejte to razkošje nad Izolo: največja posest ...

kidd doncic Ekipa24.si

Kakšno je najnovejše zdravstveno stanje Luke ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Močan veter in dež na zahodu Otoka, v Rokavskem prelivu odpovedali trajekte

Deli na:
Močan veter in dež na zahodu Otoka, v Rokavskem prelivu odpovedali trajekte

Foto: Reuters

Nad zahodne dele Velike Britanije se je včeraj zgrnilo nevihtno vreme z močnim deževjem in vetrovi, ki je že terjalo prvi smrtni žrtvi. Zaradi napovedanih močnih vetrov so že odpovedali več letov ter več pomorskih povezav med Francijo in Otokom ter Francijo in Španijo, do motenj v prometu pa bi lahko prišlo tudi drugod na Otoku.

Britanski meteorološki urad je zaradi neurja, zaradi katerega je več kot 21.000 gospodinjstev že ostalo brez elektrike, izdal svarila za območja Walesa, vzhoda in jugozahoda Anglije ter Londona.

Neugodne razmere so medtem že terjale prvi smrtni žrtvi, potem ko sta na severozahodu Anglije nek moški ter na severozahodu Walesa neka ženska utonila v naraslih rekah, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Zaradi vremena je več železniških družb zmanjšalo ali odpovedalo nekatere povezave. Na eni najpomembnejših železniških povezav, ki povezuje Birmingham in London, so vlaki vozili z nižjo hitrostjo, medtem ko so vlaki Eurostar, ki Veliko Britanijo povezujejo s celino, vozili nemoteno, piše AFP.


Na londonskem letališču Heathrow so zaradi slabega vremena odpovedali okoli 30 letov. Zaradi močnega vetra so zaprli most Dartfor, ki je ključna povezava v avtocestnem obroču M25 okoli Londona, kar je povzročilo številne zastoje. Veliko težav v cestnem prometu so povzročale velike količine vode na cestišču.

V Franciji neurje na severozahodu države pričakujejo do danes, zato so oranžni alarm, drugi najvišji, izdali za 14 departmajev. Na obali in v zaledju bi lahko vetrovi pihali s hitrostjo 120 kilometrov na uro, navaja AFP.

Zaradi tega so odpovedali več za včeraj in danes predvidenih trajektnih povezav v Rokavskem prelivu in proti Španiji. Prav tako so odpovedali povezave med francosko obalo in bretonskimi otoki.

Veter bi lahko na božični večer na Severnem Irskem dosegel hitrost prek 140 kilometrov na uro, v Walesu se bojijo poplav.