porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

strelec Dobra karma

Na nebu 22.11. ob 14.59 zavlada Strelec - brutalno...

nazare, valovi Svet24.si

VIDEO: Tako se spuščajo po orjaških valovih

porenta01 Svet24.si

Še o traktorju 82-letnega gospoda Frančiška ...

tanja balabanić Dobra karma

Tanja iz Kmetije: »Samo da bi me oče kdaj objel ...

indira Njena.si

Indira Ekić ni več blondinka

tom zupan Njena.si

Tako privlačen je postal Tom iz Kmetije

Svet

Mirovni pogovori s talibani so mrtvi, pravi Trump, skrajneži pa so napovedali nove napade na Američane

Deli na:
Mirovni pogovori s talibani so mrtvi, pravi Trump, skrajneži pa so napovedali nove napade na Američane

Foto: Reuters

Talibani so se danes zavezali, da bodo nadaljevali boj proti ameriški silam v Afganistanu, potem ko je ameriški predsednik Donald Trump izjavil, da so mirovni pogovori s talibani, ki bi omogočili umik več tisoč ameriških vojakov iz Afganistana, mrtvi. Pri tem so poudarili, da bo Washington odločitev o opustitvi pogajanj obžaloval.

"Imeli smo dve poti, da se konča okupacija v Afganistanu, ena je bil džihad in boj, druga pa pogovori in pogajanja," je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal tiskovni predstavnik talibanov Zabihullah Mudžahid.

"Če Trump želi ustaviti pogovore, bomo stopili na prvo pot in kmalu bodo to obžalovali," je dodal.

Talibani so medtem danes prevzeli nadzor nad celotnim okrožjem v afganistanski provinci Tahar. Po dveh dneh bojev z afganistanskimi vladnimi silami so v ponedeljek zvečer zavzeli tudi središče province Tahar na severu Afganistana, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Ameriški predsednik je v ponedeljek izjavil, da so mirovni pogovori s talibani in predstavniki afganistanske vlade, ki bi omogočili umik več tisoč ameriških vojakov iz Afganistana, mrtvi. Trump je pred tem v soboto na Twitterju sporočil, da je odpovedal za nedeljo predvideno tajno srečanje s predstavniki talibanov in afganistanske vlade v Camp Davidu. Tajno srečanje je odpovedal zaradi bombnega napada v Kabulu, v katerem je bilo ubitih 12 ljudi, med njimi ameriški vojak.

loading...
Loading...