malalan karmen Odkrito.si

Znan slovenski draguljar z ženo v Južno Afriko

jayme closs Svet24.si

Surovo ubil starša 13-letnice in jo nato ugrabil,...

profimedia-0347342852 Petisvet.si

V čem so nebesna znamenja močna in v čem šibka?

upokojenci, upokojenka, socialno ogroženi Svet24.si

Kdo bo vladal slovenskim upokojencem?

amanda-eller Svet24.si

Izginila je v pragozdu in preživela: dva tedna je...

timon sturbej Njena.si

Igralec Reke ljubezni bo snemal z legendarnim ...

Bojan papez kolo Njena.si

Noro: Bojan Papež s kolesom do Dubrovnika!

Svet

Merklova po odhodu s kanclerskega položaja noče stolčka v Bruslju

Deli na:
Merklova po odhodu s kanclerskega položaja noče stolčka v Bruslju

Foto: Facebook - Angela Merkel

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes zavrnila možnost, da bi prevzela kakršenkoli položaj v okviru institucij Evropske unije. Že dlje časa se namreč pojavljajo ugibanja, da bi se lahko Angela Merkel po izteku kanclerskega mandata preselila iz Berlina v Bruselj, ugibanja pa je le še okrepil njen intervju za časnik Süddeutsche Zeitung.

V pogovoru za nemški časnik v sredo je kanclerka dejala, da jo skrbi za Evropo. "Pri tem je v meni še okrepljen občutek odgovornosti, da skupaj z drugimi skrbim za prihodnost Evrope," je dodala.

Njena izjava je le še okrepila ugibanja, da bi se lahko Angela Merkel, ko se ji izteče kanclerski mandat, predvidoma leta 2021, preselila v Bruselj in morebiti prevzela vodenje Evropskega sveta.

A je kanclerka danes razblinila vsa ugibanja, ko je zagotovila, da po izteku mandata ne bo na voljo za noben politični položaj, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Ne bom na voljo za noben drug položaj, ne glede na to kje, tudi ne v Evropi," je dejala danes v Berlinu po srečanju z nizozemskim premierjem Markom Ruttejem.

Kanclerka je lani jeseni presenetila z odločitvijo, da odstopa s položaja predsednice krščanskih demokratov (CDU) in da se bo po izteku mandata umaknila iz politike. Vendar mnogi strokovnjaki špekulirajo, da najvplivnejša političarka na svetu ne bo kar tako zapustila politični parket. Ugibanja je med drugim podkrepila še izjava predsednika Evropske komisije Jean-Clauda Junckerja, ko je v intervjuju aprila dejal, da bi lahko Angela Merkel prevzela kakšnega od evropskih položajev, saj je za to visoko kvalificirana.

Loading...