Revija Reporter
Svet

Ekstaza Gancev ob prihodu Melanie: prvo damo ZDA sprejeli kot nekoč kraljico Elizabeto

Biserka Karneža

2. okt. 2018 18:00 Osveženo: 18:00 / 02. 10. 2018

Deli na:

Melania Trump z otrokom na sprejemu v Gani.

Reuters

Po poročanju tiskovne agencije Associated Press je prva dama ZDA Melania Trump prispela v Gano. Namen njene samostojne turneje kot prve dame ZDA, ki jo bo v petih dneh zaokrožila z obiskom Malavija, Kenije in Egipta, je opozarjanje na težave otrok in mladostnikov v afriških šolah, zavetiščih in bolnišnicah.

Na mednarodno letališče Kotoka v Akri, prestolnici Gane, je prva ameriška dama Melania Trump prispela po celonočnem letu iz Washingtona danes zjutraj. Sprejem s plesom moških in žensk v tradicionalnih oblačilih, igranjem na bobne ter z množico otrok , ki so prvi dami mahali z ameriškimi in ganskimi zastavicami,  spominja na minule slavnostne sprejeme njenega visočanstva, kraljice  Elizabete II..

Ob skupnem druženju z Rebecco Akufo-Addo, ženo ganskega predsednika Akufa-Addoja in ustanoviteljico ganske »Fundacije Rebecca,« ki deluje že vrsto let, je prva dama Melania v bolnišnici obiskala intenzivni oddelek za neonatalno nego. Obisk v Gani, kjer bo ostala dva dni, bo nadaljevala s čajanko v predsedniški palači.

V Gani si veliko obetajo od obiska prve ameriške dame, sploh če sodimo po izjavi ministra za informiranje Kojo Opponga-Nkrumaha. Ta je namreč dejal, da bo njen dvodnevni obisk spodbudil turizem v tej državi, obenem se bodo okrepili odnosi med ZDA in Gano.