900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Melania je zakašljala in Donalda pustila, da se sam znajde na predvolilnem shodu

Deli na:
Melania je zakašljala in Donalda pustila, da se sam znajde na predvolilnem shodu

Donald in Melania Trump. - Foto: Profimedia

Prva dama ZDA Melania Trump se nocoj ne bo udeležila svojega prvega predvolilnega zborovanja za ponovno izvolitev moža Donalda Trumpa v Pensilvaniji. Njena tiskovna predstavnica je sporočila, da jo daje kašelj.

Melania in Donald Trump sta potrdila okužbo s koronavirusom zgodaj zjutraj 2. oktobra. Trumpa so zdravili v bolnišnici Walter Reed, prva dama ZDA pa je covid-19 preležala doma v Beli hiši. Trump se je po okrevanju pognal v predvolilno kampanjo, žena pa se mu ni pridružila.

Tudi leta 2016 se ni pogosto udeleževala kampanje in samostojni nastop je imela le enkrat tik pred volitvami v Pensilvaniji. Vendar pa je letos še manj opazna, čeprav njena udeležba zaradi moževega zaostanka v anketah pri ženskah ne bi škodila.

"Gospa Trump se po okrevanju za covidom-19 še naprej počuti bolje vsak dan. Vendar pa še kašlja in zaradi obilice previdnosti danes ne bo potovala," je sporočila Stephanie Grisham.

Nocojšnje zborovanje v Pensilvaniji bi bilo sploh prvo, ki bi se ga Melania Trump udeležila med letošnjo kampanjo za ponovno izvolitev njenega moža na položaj predsednika ZDA. Avgusta je sicer imela govor na nacionalni konvenciji republikanske stranke v Beli hiši.

Udeležila se je tudi uradnega začetka Trumpove predsedniške kampanje junija lani na Floridi, to pa je bilo tudi vse. Trump je sicer kampanjo za ponovno izvolitev začel že takoj po prisegi na položaj predsednika januarja 2017, ko je ustanovil odbor, s katerim je lahko začel zbirati denar za kampanjo.