Revija Reporter
Svet

Melania ne potrebuje Trumpa: sama je šla v svet

Reporter, STA

2. okt. 2018 6:00

Deli na:

Melania Trump

Reuters

Prva dama ZDA Melania Trump je včeraj odrinila na svojo prvo samostojno mednarodno turnejo, med katero bo v petih dneh obiskala afriške države Gano, Malavi, Kenijo in Egipt. Turneja je osredotočena na dobrobit otrok. Pot v Afriko je napovedala že pretekli teden v New Yorku.

Predsednik ZDA Donald Trump je med splošno razpravo svetovnih voditeljev na začetku 73. zasedanja Generalne skupščine ZN dejal, da ima njegova soproga rada Afriko, sam pa se je v preteklosti o državah črne celine za zaprtimi vrati izrazil zelo vulgarno, ko se je hudoval, zakaj v ZDA prihajajo priseljenci iz takšnih držav.

Melania Trump bo v Afriki obiskovala bolnišnice, šole in zavetišča in opozarjala na težave, s katerimi se soočajo otroci in mladostniki. Mati 12-letnega sina Barrona si je dobrobit otrok v ZDA in po svetu zadala kot glavno dejavnost v času soprogovega predsedniškega mandata in je v ZDA sprožila kampanjo z naslovom Bodi najboljši.

48-letna Trumpova je doslej potovala večinoma s soprogom in med drugim sta obiskala Savdsko Arabijo, Izrael, Italijo, Vatikan, Francijo, Japonsko, Južno Korejo, Veliko Britanijo in Finsko. Edino dosedanjo samostojno pot je opravila lani septembra, ko je šla v Toronto.