cavazza smrekar 1 Odkrito.si

Uresničena želja Sebastiana Cavazze in Ajde ...

denise dame Svet24.si

VIDEO: Okajena na oder

tim bergling, dj avicii1 Svet24.si

Prvič po tragični novici o prezgodnji smrti se ...

Brdo pri Kranju Svet24.si

FOTO: Incident na Brdu pri Kranju: srbska ...

nick-jonas-billboard-music-awards-2016-03 Najstnica.si

Nick Jonas se je tako poklonil preminulemu ...

Indira Ekić in Matic Kolenc Njena.si

FOTO: Indira Ekić zasijala kot še nikoli

Anna Paynich Njena.si

MasterChef: Anna priznala, da najraje kuha gola

Magazin

Donald in Melania gresta v svet: gostitelji dobili navodila, kako ravnati s Trumpom

Deli na:
Donald in Melania gresta v svet: gostitelji dobili navodila, kako ravnati s Trumpom

Ameriški predsednik Donald Trump gre na svojo prvo turnejo po svetu; države gostiteljice so se pripravile na gosta z zelo specifičnimi zahtevami.

Ameriški predsednik želi posebno hrano, točno določeno sobno temperaturo, želi pohvale, nerad potuje izven ZDA. Vse te informacije in še več so diplomati držav, ki jih bo obiskal med svojo prvo tujo turnejo, odkar je prevzel oblast, pošiljali iz Washingtona domov, da bi vse potekalo po načrtih.

Donald Trump je po poročanju tiskovne agencije AP domovino svoje soproge Melanie obiskal le enkrat pred poroko in še to le čez dan. Glede tega je lani za New York Times povedal, da je bil tam vsaj enkrat v življenju. Domovine svoje prve soproge Ivane, Češkoslovaške, prav tako ni obiskoval pogosto in je raje ostal doma, ko je žena peljala domov otroke.

Melania Trump, ki bo z njim na turneji, je veliko potovala in govori tuje jezike, medtem ko Trump najraje potuje znotraj ZDA po svojih posestvih in hotelih, kjer osebje natančno pozna njegove navade.

Poseben problem naj bi predstavljale njegove prehrambene navade, ki so sicer zelo enostavne, vendar pa to pomeni, da lahko gostitelji v Savdski Arabiji, Izraelu, Palestini, Rimu oziroma Vatikanu, Bruslju in na Siciliji pozabijo na svoje lokalne specialitete. Najraje ima namreč dobro pečen zrezek s kečapom, ocvrtega piščanca in hamburgerje.

Zrezek mora biti dobro pečen, ker se Trump boji bacilov in kot pišejo New York Times, AP Newsweek in drugi mediji, so gostitelji njegove prve postaje Savdske Arabije na to pripravljeni - poleg jagnjetine, riža in lokalnih specialitet naj bi bil na njegovi mizi tudi zrezek.

Evropski voditelji, ki bodo sodelovali z njim na vrhu zveze Nato v Bruslju, in voditelji držav G7 naj bi dobili navodila, da opravijo kratke govore, ker da Trump hitro izgubi zanimanje.

Trump je po poročanju New York Timesa že v času priprave urnika tarnal, da je devet dni oziroma skupaj z letenjem 11 dni preveč in je želel, da se vse skupaj skrajša na največ pet dni. V času lanskoletne kampanje je potoval na Škotsko, kjer je odprl novo igrišče za golf. Daljše poti mu ne dišijo in pojavljajo se vprašanja, kako bo nanj vplivala časovna razlika. Zaradi tega naj bi imel urnik od začetka do konca vsak dan predviden popoldanski počitek.

Nekdanja svetovalka za zunanjo politiko podpredsednika ZDA Josepha Bidna Julianne Smith opozarja, da lahko na takšnih turnejah hitro kaj gre po zlu tudi za izkušene svetovne potnike in je svetovala Beli hiši, da mu pripravi krajšo pot.

Trump odhaja na pot danes sredi političnih škandalov v Washingtonu, večinoma zato, ker je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja. Zaradi tega se gostiteljem in drugim voditeljem s katerimi se bo srečal priporoča, da ne omenjajo Comeyja, preiskave ruskega vpletanja v volitve, Hillary Clinton ali Baracka Obame.