nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Mehika ujeta med dve tropski nevihti

Deli na:
Mehika ujeta med dve tropski nevihti

Foto: Reuters

Vzhodno obalo Mehike je včeraj dosegel orkan Ingrid, ki pa je medtem že oslabel v tropsko nevihto. Novo deževje je državo zajelo le dan potem, ko je po njeni zahodni strani pustošila tropska nevihta Manuel. Po zadnjih podatkih je umrlo 34 ljudi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ingrid je kopno dosegla včeraj zjutraj po lokalnem času blizu kraja La Pesca v mehiški državi Tamaulipas. S sabo je po navedbah ameriškega centra za orkane (NHC) prinesla veter, ki piha s sunki do 100 kilometrov na uro, in močno deževje. Ob nadaljevanju poti globlje v notranjost Mehike naj bi še naprej slabela.

Mehika je bila tako včeraj ujeta med dve tropski nevihti - na zahodni strani pustoši Manuel, na vzhodni pa Ingrid. Državo sta v razponu 24 ur dve nevihti nazadnje dosegli leta 1958.

Na moči je ponoči izgubljala tudi nevihta Manuel, potem ko je v znanem letovišču Acapulco povzročila velike poplave. Voda je ponekod segala meter visoko in je odnašala avtomobile, prebivalce pa prisilila, da so si poiskali zatočišče na strehah. Po navedbah oblasti je reševanje težavno, ker so narasle vode prinesle na plan krokodile.

Potem ko so iz Mehike nazadnje poročali o 22 smrtnih žrtev, je njihovo število naraslo že na 34. V zemeljskem plazu v državi Veracruz na vzhodu Mehike je namreč umrlo 12 ljudi, več je bilo tudi ranjenih.

Najmanj 11 smrtnih žrtev Manuela so sicer zabeležili v Acapulcu, vključno a šestčlansko družino, katere dom je zasul plaz. Še pet ljudi je umrlo, ko se je v mestu zrušil zid.

Zaprto je mednarodno letališče v mestu, zaradi plazov in poplav v jugozahodni državi Guerrero pa tudi avtocesta, ki povezuje Acapulco in Ciudad de Mexico. Oblasti upajo, da bodo lahko še danes oba spet odprli.