opekline, telefon, kopel Svet24.si

FOTO: 13-letnica si je privoščila kopel, na ...

oko Dobra karma

Veliki test: kako sami sebe vidite zares?

preddvor, hotel bor Svet24.si

Raziskali smo, od kod bi lahko na račun občine ...

kalkulator, računanje, računovodja Svet24.si

Na občini Šmarješke Toplice račune vodi ...

vedeževalke Dobra karma

Tako nam napoved vedeževalca spremeni usodo

sofija Njena.si

Kdo je v resnici prsata natakarica Sofija?

daijel33 Njena.si

Danijel javno razkril, zakaj sta dvojčka postala ...

Svet

Med "najbolj iskanimi ženskami" s tiralic Europola tudi Slovenka Melanija! (FOTO)

Deli na:
Med "najbolj iskanimi ženskami" s tiralic Europola tudi Slovenka Melanija! (FOTO)

Evropski policijski urad (Europol) je danes razgrnil novo kampanjo iskanja najbolj iskanih kriminalcev, med katerimi pa so tokrat večinoma ženske. Kot zatrjujejo v Europolu, so njihovi zločini prav tako resni kot zločini moških.

Kampanja, naslovljena Zločin nima spola, na novi spletni strani na interaktiven način razkriva obraze ubežnikov, ki jih iščejo v 21 državah članicah EU. Med njimi je 18 žensk. Vse iščejo zaradi hudih kaznivih dejanj, kot so umor, trgovanje z drogami, kraja, goljufija in trgovanje z ljudmi.

Obrazi ubežnikov so najprej skriti pod srhljivimi neonskimi maskami, njihovi obrazi pa se med branjem o njihovih dejanjih postopoma odkrivajo. Čisto na koncu bralec zagleda obraz osumljenca in šele takrat ugotovi, ali gre za moškega ali žensko.

Cilj je na spletno stran pritegniti čim več obiskovalcev. Na podlagi izkušenj namreč ugotavljajo, da možnost za odkritje lokacije in aretacijo iskane osebe narašča s številom ljudi, ki si ogleda njeno fotografijo.

Slovenija v okviru kampanje denimo išče Melanijo Stropnik, ki je osumljena več primerov goljufije v letih 2000 in 2001.

V enem od primerov naj bi zapeljala in zavedla žrtev, da je ta vložila skoraj 190.000 evrov v neko podjetje. Obljube visokih donosov za žrtev se niso izpolnile, saj je Stropnikova lagala o dobičku podjetja. Še en primer suma goljufije se nanaša na drage letalske karte za Ugando, izhaja s spletne strani Europola.

loading...
Loading...