premk1 Svet24.si

Francki se mož oglaša z drugega sveta

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

sds, janez janša, Necenzurirano

Demontaža druge republike #kolumna

golob jansa bobo Reporter.si

Kako Janša Goloba blati pred Evropo - in kako ...

imgonline-com-ua-twotoone-49R0E54WwN2Z3bU Ekipa24.si

To lahko samo Hojs! Odziv na epsko zmago nad ...

adam-kromer Njena.si

Adam in Gordana (Ljubezen na prvi pogled) dahnila ...

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

McCain poziva k ameriškemu napadu na sirsko vojsko

Deli na:

Ameriški republikanski senator John McCain je pozval k ameriškemu napadu na sirske vojaške sile, da bi tako zaščitili sirske prebivalce in vzpostavili varna območja za nasprotnike režima. "Da smo si na jasnem. ZDA bodo morale zatreti sovražno protiletalsko obrambo vsaj na delu države," je dejal McCain, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po navedbah McCaina, republikanskega kandidata na predsedniških volitvah leta 2008, je sirski režim med zatrtjem sirskih opozicijskih protestov zagrešil vojne zločine. Ob tem je McCain tudi izrazil mnenje, da bodo sirske sosede izvedle vojaško posredovanje z ali brez pomoči ZDA, poroča ameriška tiskovna agencija AP.

V govoru pred senatom je McCain še poudaril, da imajo ZDA moralno in strateško dolžnost, da prisilijo sirskega predsednika Bašarja al Asada in njegove privržence k odhodu.

McCain je že pred mesecem dni mednarodno skupnost pozval, naj z orožjem in drugo pomočjo oskrbi sirsko opozicijo. Vendar pa v takratnem govoru ni izrazil podpore neposrednemu ameriškemu vojaškemu vmešavanju.