pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Malezijske oblasti zaradi letošnjih katastrof odpovedale silvestrovanja

Deli na:
Malezijske oblasti zaradi letošnjih katastrof odpovedale silvestrovanja

Foto: Reuters

Malezijske oblasti so zaradi katastrof, ki so letos prizadele države, odpovedale večino silvestrovanj. Kot so danes sporočile, so se za to odločile zaradi treh letalskih nesreč in trenutnih katastrofalnih poplav na vzhodu države, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz kabineta malezijskega premierja so še sporočili, da bodo okoli 700.000 evrov, kolikor je bilo predvideno za silvestrovanje v prestolnici Kuala Lumpur, namenili za skoraj 250.000 ljudi, ki so morali zaradi poplav zapustiti domove. V ujmi, ki traja že več kot dva tedna, je umrlo najmanj 15 ljudi.

Sicer pa so Maleziji hud udarec letos zadale tri hude letalske nesreče. 8. marca je izginilo letalo družbe Malaysia Airlines z 239 potniki in člani posadke, ki je bilo na poti iz Kuala Lumpurja v Peking. Ostankov letala, ki je domnevno strmoglavilo v južni Indijski ocean, kljub obsežni iskalni akciji še niso našli.

17. julija je letalo družbe Malaysia Airlines z 298 ljudmi strmoglavilo na vzhodu Ukrajine. Domnevno je bilo sestreljeno, ukrajinske sile in proruski separatisti pa odgovornost za incident zvračajo drug na drugega.

Zadnja huda letalska nesreča pa se je zgodila v nedeljo, ko je letalo nizkocenovne malezijske družbe AirAsia po vzletu iz Indonezije strmoglavilo v Javansko morje. Strmoglavljenja najverjetneje ni preživel nihče od skupno 162 potnikov in članov posadke.