Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Maduro bo povsem nacionaliziral preskrbo s hrano

Deli na:
Maduro bo povsem nacionaliziral preskrbo s hrano

Foto: Reuters

V Venezueli, eni najbolj socialističnih držav na svetu (po indeksu ekonomske svobode je na 176. mestu od 178. držav), kjer bi se po levičarski logiki morala cediti med in mleko, primanjkuje hrane.

In Nicolas Maduro, znan po svojih socialističnih rešitvah težav, se je domislil: v naslednjih dneh in tednih bo nacionaliziral podjetja za distribucijo hrane, plače javnih uslužbencev pa bo povečal za 30 odstotkov. To je obljubil na shodu minuli petek, poroča portal News 24, ki povzema agencijo AFP.

V državni lasti je po ocenah že polovica oskrbe s hrano, kar očitno še ni dovolj, zato bo Mandura podržavil še drugo polovico. Venezuela se namreč bori z rekordnim pomanjkanjem osnovnih dobrin, ljudje po več ur čakajo na olje, mleko ali moko. Pa še to dobijo na bone. Letna inflacija v državi zelo bogati z nafto je skoraj 70 odstotkov na letni ravni.

Pred mesecem dni so morali v Venezueli omejiti prodajo plenic (še pred tem toaletnega papirja). Na prodajnih policah, ki so tako ali tako prazne, je pri otroških plenicah opozorilo, kdo lahko kupi plenice in kaj mora imeti s seboj. Če hočeš kupiti plenice, moraš najprej pokazati potrdilo o rojstvu otroka, se pravi rojstni list. Kupec se mora identificirati z osebno izkaznico, vendar to ne more narediti vsak: če hočeš kupiti plenice, moraš biti ali oče ali mati otroka, za katerega plenice kupuješ. Vendar to še ni vse. Če je ženska noseča in bi rada plenice kupila vnaprej, mora prodajalki dokazati, da je res noseča. To lahko naredi izključno z originalno ultrazvočno sliko otroka.