volodimir zelenski, oleksander sirski Svet24.si

Prvi mož ukrajinske vojske presenetil: Ukrajina ...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Macronu so protestniki pokvarili obisk gledališča: za kratek čas je moral celo zapustiti dvorano

Deli na:
Macronu so protestniki pokvarili obisk gledališča: za kratek čas je moral celo zapustiti dvorano

Emmanuel Macron - Foto: Profimedia

Več deset protestnikov je v petek skušalo zmotiti obisk francoskega predsednika Emmanuela Macrona v gledališču v Parizu. Pred gledališčem je sicer množica protestnikov skandirala predvsem gesla proti načrtovani pokojninski reformi, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot kažejo video posnetki, so skušali protestniki vdreti v stavbo Theatre des Bouffes du Nord, v katerem je bil Macron z ženo. Da je bil predsednik tam na predstavi, so potrdili tudi v Elizejski palači.

Zaradi pritiska protestnikov je moral Macron za kratek čas celo zapustiti dvorano, a si je potem vendarle lahko predstavo ogledal do konca.

Vdor protestnikov naj bi sprožil eden od aktivistov, ki je na Twitterju zapisal, da v omenjenem gledališču sedi tri vrste za predsednikom. Hkrati je vprašal, če je v bližini kak aktivist.

Po poročanju francoskih medijev ga je potem policija prijela, ker je s svojim ravnanjem sprožil nevarno situacijo, še navaja dpa.

Francija se sicer že več tednov sooča s stavkami in protesti zaradi načrtov vlade, da se v državi vzpostavi enoten pokojninski sistem. Predsednik Macron želi z reformo odpraviti sedaj veljavnih 42 ločenih pokojninskih shem, po katerih imajo večinoma zaposleni v javnem sektorju pravico do zgodnje upokojitve in druge bonitete. Želi jih zamenjati z univerzalnim pokojninskim sistemom, ki bi odpravil te bonitete.