podgane Svet24.si

Zaradi podgan na tisoče domov ostalo brez ...

galunic1 Svet24.si

Mario Galunič: »Potrpežljivo bom čakal na vsa ...

loterijski listek, loterija, Svet24.si

Med čakanjem na hrano zadela jackpot

vasle psa pl fb Reporter.si

Zakaj je Vinko Vasle obseden s psi? Pred leti ...

vizjak-petan Necenzurirano

Vizjak medijskemu mogotcu: Zakaj bi plačeval ...

Boyer in Myers Odkrito.si

Resnična zgodba - Bolj GROZLJIVO ne more biti ...

spolno nadlegovanje Ekipa24.si

OBSOJEN! Nekdanji nogometaš Olimpije obsojen, ker...

Svet

Četrt milijona Francozov protestiralo zaradi vladnih ukrepov proti covidu-19

Deli na:
Četrt milijona Francozov protestiralo zaradi vladnih ukrepov proti covidu-19

Protesti proti covidnemu potrdilu v Franciji - Foto: Profimedia

Po več mestih v Franciji so se včeraj, že peto soboto zapored znova zbrale množice protestnikov, ki nasprotujejo vladnim ukrepom proti covidu-19. Po ocenah organizatorjev se je po vsej državi zbralo okoli četrt milijona protestnikov, kar je še enkrat več, kot se jih je zbralo ob začetku tega protestnega vala sredi julija.

Protestniki so tokrat izražali nasprotovanje predvsem obveznemu cepljenju zdravstvenih delavcev in obvezni uporabi covidnega potrdila za vstop v zaprte lokale ali za uporabo medkrajevnih vlakov. Ponekod morajo ljudje covidna potrdila, torej potrdilo o cepljenju, prebolelosti ali testiranju, pokazati tudi ob vstopu v nakupovalne centre.

Prav tako protestniki nasprotujejo odpravi brezplačnega testiranja na okužbo z novim koronavirusom. Francoska vlada namreč načrtuje, da bi testi od sredine oktobra postali plačljivi, kritiki pa menijo, da se bo s tem praktično uvedlo obvezno cepljenje.

Po poročanju francoske televizije BFMTV so protesti potekali mirno. Na posnetkih iz Pariza je videti množico ljudi, ki vihtijo francoske zastave, pa tudi mavrično. V Aix-en-Provence so protestniki vzklikali geslo Liberte! oz. svoboda, v Lyonu pa je nek moški nosil znak z napisom rešimo otroke pred Pfizerjem, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Loading...