901596_f168_dragonja_promet02t Svet24.si

Poklukar nakazal, da obmejnih muk junija letos še...

toplotna črpalka1 Svet24.si

Obljubljal toplotne črpalke, vzel pa le denar

870457_151-vatikan Necenzurirano

Ko znani lobist pelje slovenske gradbince v ...

jansa orban fb1 Reporter.si

Janša nima ugleda v Bruslju, on seže le do ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Lubitz je bil v petih letih pri kar 41 zdravnikih

Deli na:
Lubitz je bil v petih letih pri kar 41 zdravnikih

Foto: Facebook

Andreas Lubitz, ki je kot kopilot nemškega nizkocenovnega letalskega prevoznika Germanwings 24. marca namerno strmoglavil letalo na jugu francoskih Alp, je v petih letih in sedmih mesecih obiskal 41 različnih zdravnikov, sedem od njih v zadnjem mesecu pred tragedijo, je včeraj v Parizu povedal francoski tožilec iz Marseilla Brice Robin.

Lubitz je bil vseskozi zaskrbljen zaradi svojega zdravja in se je bal, da izgublja vid, trpel je tudi za hudo depresijo in psihozo. Zaradi tega je bil nezmožen za letenje, je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP povedal tožilec Robin, ki se je v Parizu sestal s svojci žrtev.

Tožilec je napovedal tudi preiskavo proti Germanwingsu in matičnemu podjetju Lufthansa. Trije preiskovalni sodniki bodo preučevali, ali pri primeru ni šlo za malomarnost. Zaenkrat sicer ni nobenih dokazov, da bi pri Germanwingsu ali pri Lufthansi imeli informacije o zdravstvenem stanju 27-letnega Lubitza, je še povedal tožilec, kot poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Glede na sedanje ugotovitve je Lubitz 24. marca namerno strmoglavil letalo na poletu iz Barcelone v Düsseldorf. Umrlo je vseh 150 ljudi na krovu letala.