Revija Reporter
Svet

Lepotica, ki je pila kri Trumpu in obnorela Putina, je dobila brco

A. Ž.

27. okt. 2018 6:00

Deli na:

Trump in Megyn Kelly pred intervjujem za Fox News leta 2016.

Twitter

Megyn Kelly, ameriška televizijska zvezdnica, ki služi milijone, se poslavlja s televizijske družbe NBC, ki je že ukinila njeno oddajo.

Za 47-letno svetlolaso lepotico je bila usodna izjava v oddaji Megyn Kelly Today, da ne vidi nič spornega v tem, če se kdo za noč čarovnic našemi v črnca in si obraz namaže s črno barvo.

Na te besede so se z nestrinjanjem in ogorčenjem odzvali številni temnopolti Američani, zaradi česar se je Kellyjeva skesano opravičila. A prepozno, saj mora oditi.

Kellyjeva je bila dolgoletna zvezdnica konservativne televizije Fox News, najbolj pa je postala znana avgusta 2015, ko se je v prvi predsedniški debati republikanskih kandidatov zapletla v prepir z Donaldom Trumpom.

»Nekatere ženske ste imenovali debeli prašiči, bajse, psice in umazane živali – ali menite, da imate pravi temperament za človeka, ki bi ga lahko izvolili za predsednika?« ga je vprašala Kellyjeva na soočenju.

Vprašanje je Trumpa zelo razjezilo, saj je po soočenju za CNN dejal, da je "kri prihajala iz njenih očih, kri je tekla iz … karkoli že". Pozneje je Trump pojasnil, da je imel v mislih kri iz njenega nosu.

Da je Kellyjeva nenaklonjena Trumpu, se je pokazalo tudi jeseni 2016, ko je tik pred drugim predsedniškim soočenjem med Trumpom in Hillary Clinton prišel v javnost na skrivaj posneti pogovor iz leta 2005, v katerem je Trump med drugim dejal, da mu ženske zaradi slave dovolijo, da počne z njimi, kar želi.

V svoji oddaji je po izbruhu afere gostila prekaljenega politika Newta Gingricha, gorečega Trumpovega podpornika, ki je Kellyjevi v žolčni razpravi vrgel v obraz, da je fascinirana oziroma prevzeta nad seksom. Malce zmedena Kelly je nato odvrnila: "Ne, nisem prevzeta nad seksom."

Zaradi njenih polemik s Trumpom so njeno družino morali pred preveč gorečimi Trumpovimi podporniki varovati telesni stražarji. Trumpovi podporniki so ji nagajali tudi tako, da so njeni avtobiografiji, ki jo je izdala leta 2016, organizirano na spletu dajali slabo oceni.

Kellyjeva je bila povezana tudi s seksualno afero. Pojavile so se namreč obtožbe, da je zdaj že pokojni prvi mož Fox Newsa Roger Ailes spolno nadlegoval več žensk, med njimi tudi Kellyjevo.

Ailes je obtožbe zavrnil, a se je moral vseeno posloviti od televizije, ki jo je ustvaril. Ailesov odhod je še bolj spodbudil govorice, da se bo Fox News oddaljil od republikanskega konservativizma, prav Kellyjeva pa naj bi postala prihodnja prva dama Fox Newsa.

No, iz te moke nazadnje ni bilo kruha, saj se je Kellyjeva poslovila od Fox Newsa in odšla na NBC News za letno plačo od 15 do 20 milijonov dolarjev. Za njen prvenec na novi televiziji si je ambiciozna in prodorna svetlolaska izbrala intervju s kremeljskim vladarjem Vladimirjem Putinom.

Za razliko od Trumpa pa je ruski predsednik očitno zelo navdušen nad Kellyjevo. Pred intervjujem je Putin v neformalnem pogovoru Kellyjevi dejal, da se sploh ne bo mogel pogovarjati z njo.

"Kaj mislite s tem?!" je bila presenečana svetlolaska, ki se je že ustrašila, da je intervju padel v vodo, nato pa je šaljivi Putin pojasnil, da se ne bo mogel pogovarjati z njo zato, ker zaradi njene lepote sploh ne bo mogel odpreti ust, ampak bo samo občudujoče strmel vanjo.

A njena oddaja se na televiziji NBC ni dolgoročno obnesla, saj je gledanost upadala, zadnji žebelj v krsto pa so bili že zgoraj omenjeni črni obrazi.