Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

maja-ogorevc, delovna-akcija Njena.si

Skromna, a čista hiška doživlja pravljično ...

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Kolumnisti

Kaj na soočenjih sporoča deveterica predsedniških kandidatov

Deli na:
Kaj na soočenjih sporoča deveterica predsedniških kandidatov

Foto: Primož Lavre

Kako je uvodni televizijski soočenji prestala in kaj sporočila deveterica predsedniških kandidatov in kandidatk?

Suzano Laro Krause smo si zagotovo zapomnili vsaj po njeni izvrstni babici in kašlju, ko je prišla do besede. Romana Tomc bi lahko prav tako kadilsko zakašljala in ubežala zadregi, ko se ni mogla spomniti, koga je volila pred petimi leti. Ve pa, da so hrvaški kolegi pravzaprav zadovoljni z odločitvijo arbitraže. Zakaj tega ne povedo v kamere kar Hrvati in to namesto njih govore Slovenci?

Borut Pahor je kar nekajkrat (za)šel v poučevanje. Ko so, denimo, kar tekmovali, kdaj vse bi se moral oglasiti predsednik: »Če boste prišli na položaj predsednika države in se boste vsak dan vtikali v politiko, na koncu ne boste imeli podpore za to, kar je vaša neposredna pristojnost.

Torej imenovanja in druge naloge, ki jih ima predsednik. Jaz se bom oglasil vedno, tudi ko kakšni vladi to ne bo všeč, a ne zato, da bi bil, tako kot vi, gospa Likovič, všečen.« Da spoštuje življenje od spočetja do naravne smrti – to ima Angelca Likovič vedno priložnost povedati, druga vprašanja pa velikokrat raje presliši.

Pahorjev prvi protikandidat po anketah Marjan Šarec je bil, kot se za župana spodobi, občutljiv za prostor. Šolski prostor je sakraliziral in ne bi njihovega blagoslova dovolil župniku. Zakaj ne hodi raje molit v šolske prostore in ne v cerkev?

Foto: Bobo

Andrej Šiško je določil (vele)izdajalce, »genocidneže«, ustaše in fašiste. Do konca kampanje si je najbrž prihranil še kakšno podobno oznako, saj ni vrgel puške v koruzo. Boris Popovič je v volitvah našel zdravilo za svoje bolniške odsotnosti. Liberalci mu ploskajo, ker se je, kljub neartikuliranemu diskurzu, tako jasno in edini izrekel za uvedbo socialne kapice.

»Ne znate štet!« S temi besedami je zaslovela Ljudmila Novak, ko je ljubljanski župan kot slon med porcelanom iskal podporo za svoje mandatarstvo. Da bi si jo zapomnili, bi morala kaj podobnega izumiti tudi tokrat, ko sama šteje glasove volivcev.

In še Maja Makovec Brenčič. Ves čas ima na jeziku mlade. SMC bi lahko preimenovali v Stranko mladinskega centra. Ali ni bila LDS, kot prehodnica volilnega telesa SMC, naslednica socialistične mladinske organizacije? Zato tudi po socialistično glasujejo za ustavne spremembe, s katerimi bi v nič spremenili odločbo ustavnega sodišča.