lev Dobra karma

Danes je galaktični dogodek leta - odpirajo se ...

Dakota Johnson Svet24.si

FOTO: Ob mednarodnem dnevu ženskega orgazma z ...

josip broz tito davorjanka paunovic Reporter.si

To je bila najbolj vroča Titova ljubezen: seksa ...

sezonski-delavci, kmetijstvo Svet24.si

Sezonci pobegnejo v Avstrijo, kjer so tudi bolje ...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

tom in jan Njena.si

KMETIJA: Takšen je maček Tom po skoraj enem letu...

Svet

Lanceu Armstrongu še prepoved za čikaški maraton

Deli na:
Lanceu Armstrongu še prepoved za čikaški maraton

Foto: Reuters

Potem ko je Ameriška protidopinška agencija Usada kolesarskemu zvezdniku Lanceu Armstrongu izrekla dosmrtno prepoved nastopanja in mu odvzela vseh sedem naslovov na francoski pentlji, so mu zdaj nastop prepovedali še prireditelji maratona v Chicagu.

Prireditelji maratona so ob tem sporočili, da nikoli sicer niso niti prejeli uradne Armstrongove prijave za maraton - ta bi tekel v humanitarne namene -, ki bo v Chicagu 7. oktobra. Poleg tega pa je maraton pod pristojnostjo Ameriške atletske zveze (USATF), njegov suspenz pa mu prepoveduje nastopanje na vseh tekmovanjih, nad katerimi bdijo nacionalne panožne športne zveze, ki so podpisale protidopinški kodeks. Že pred tem so Armstrongu izrekli prepoved nastopa tudi na tekmovanju Ironman France.

"V protidopinškem kodeksu je jasno opredeljeno, kdaj lahko športnik tekmuje na določenem tekmovanju. Ker je Ameriška atletska zveza USATF podpisnica protidopinškega kodeksa in s tem tudi podpiramo odločitve Usade, lahko potrdim, da Armstrong ne bo smel nastopiti na maratonu v Chicagu," je dejala tiskovna predstavnica Ameriške atletske zveze, Jill Geer.

Armstrong je dolgo časa zanikal zlorabo prepovedanih sredstev, minuli mesec pa se je odločil, da se proti obtožbam Usade ne bo več boril. Tako je Usada izbrisala kar 14 let njegovih rezultatov (vse od 1. avgusta 1998), vključno sedmimi naslovi na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu Tour de Franceu, ter mu izrekla dosmrtno prepoved nastopanja.

Armstrong je sicer leta 2006 in 2007 tekel na newyorškem maratonu, leta 2008 pa je pretekel bostonski maraton.

Loading...