horoskop_zodiak_znakijpg Svet24.si

Horoskop za nedeljo, 19. januarja

Giorgos Parasiris; Savina Atai Dobra karma

Konec je! Savina po sedmih letih zapustila ...

Khagendra Thapa Magar Svet24.si

FOTO: Poslovil se je najmanjši človek na svetu

karl-erjavec Svet24.si

Karl Erjavec se ne umika le iz politike, ampak ...

opravičevanje Dobra karma

12 astro znakov - 24 različic opravičevanja

barbara-mucić Njena.si

To je prava ljubezen atraktivne Barbare

Archie, princ Harry Njena.si

Harry ločen od sina

Svet

Lanceu Armstrongu še prepoved za čikaški maraton

Deli na:
Lanceu Armstrongu še prepoved za čikaški maraton

Foto: Reuters

Potem ko je Ameriška protidopinška agencija Usada kolesarskemu zvezdniku Lanceu Armstrongu izrekla dosmrtno prepoved nastopanja in mu odvzela vseh sedem naslovov na francoski pentlji, so mu zdaj nastop prepovedali še prireditelji maratona v Chicagu.

Prireditelji maratona so ob tem sporočili, da nikoli sicer niso niti prejeli uradne Armstrongove prijave za maraton - ta bi tekel v humanitarne namene -, ki bo v Chicagu 7. oktobra. Poleg tega pa je maraton pod pristojnostjo Ameriške atletske zveze (USATF), njegov suspenz pa mu prepoveduje nastopanje na vseh tekmovanjih, nad katerimi bdijo nacionalne panožne športne zveze, ki so podpisale protidopinški kodeks. Že pred tem so Armstrongu izrekli prepoved nastopa tudi na tekmovanju Ironman France.

"V protidopinškem kodeksu je jasno opredeljeno, kdaj lahko športnik tekmuje na določenem tekmovanju. Ker je Ameriška atletska zveza USATF podpisnica protidopinškega kodeksa in s tem tudi podpiramo odločitve Usade, lahko potrdim, da Armstrong ne bo smel nastopiti na maratonu v Chicagu," je dejala tiskovna predstavnica Ameriške atletske zveze, Jill Geer.

Armstrong je dolgo časa zanikal zlorabo prepovedanih sredstev, minuli mesec pa se je odločil, da se proti obtožbam Usade ne bo več boril. Tako je Usada izbrisala kar 14 let njegovih rezultatov (vse od 1. avgusta 1998), vključno sedmimi naslovi na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu Tour de Franceu, ter mu izrekla dosmrtno prepoved nastopanja.

Armstrong je sicer leta 2006 in 2007 tekel na newyorškem maratonu, leta 2008 pa je pretekel bostonski maraton.

loading...
Loading...