ribi Dobra karma

Kaj nam prinaša prehod Sonca v astrološko ...

Soraja Vučelić Svet24.si

Soraja kot otrok pristala v sirotišnici, bolezen ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

starejša ženska Svet24.si

»Tega vam ne bomo plačali. Pa čeprav bo zaradi ...

20200219-00990389 Necenzurirano

Rekonstrukcija afere "prisluškovanje"

gabrijela-fatorić Njena.si

Sanjski moški: Gabrijela je postala temnolaska

Monika in Denis 4 Njena.si

Ljubezen na vasi: Kaj se je zgodilo po dveh letih?...

Svet

Berlusconi naj bi senatorju plačal tri milijone evrov za prestop

Deli na:
Berlusconi naj bi senatorju plačal tri milijone evrov za prestop

Foto: Reuters

Italijansko tožilstvo je vložilo novo obtožnico proti nekdanjemu premieru Silviu Berlusconiju. Tokrat mu očitajo korupcijo, saj naj bi podkupil senatorja. Domnevno mu je za prestop v desni blok plačal tri milijone evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ali so navedbe tožilstva zadostno utemeljene, da bo sodni proces dejansko stekel, bodo sedaj odločili sodniki.

Berlusconi naj bi po volitvah leta 2006, na katerih je s tesno večino zmagala levosredinska koalicija Romana Prodija, podkupil nekdanjega senatorja Sergia De Gregoria. De Gregorio je nekaj mesecev kasneje prestopil k desnemu bloku, s čimer je pomagal pokopati vlado.

De Gregorio je priznal, da je sprejel podkupnino, zaradi česar naj bi mu sodili skupaj z Berlusconijem. Sodni postopek poteka v Neaplju.

V sredo je drugostopenjsko sodišče v Milanu Berlusconiju potrdilo štiriletno zaporno kazen zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Sodišče je Berlusconiju tudi potrdilo prepoved opravljanja javne funkcije za pet let. 76-letni Berlusconi je bil na prvi stopnji obsojen oktobra lani.

Obsodba je v Italiji sicer pravnomočna šele na tretji stopnji in pričakovati je, da se bodo Berlusconijevi odvetniki pritožili tudi na razsodbo drugostopenjskega sodišča.

Berlusconiju v Milanu sodijo tudi zaradi obtožb, da je imel odnos z mladoletno prostitutko Karimo El Mahroug, znano pod vzdevkom Ruby. Ta proces naj bi ponovno pričeli v ponedeljek, sodbo pa pričakujejo kmalu za tem.

loading...
Loading...