hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Berlusconi naj bi senatorju plačal tri milijone evrov za prestop

Deli na:
Berlusconi naj bi senatorju plačal tri milijone evrov za prestop

Foto: Reuters

Italijansko tožilstvo je vložilo novo obtožnico proti nekdanjemu premieru Silviu Berlusconiju. Tokrat mu očitajo korupcijo, saj naj bi podkupil senatorja. Domnevno mu je za prestop v desni blok plačal tri milijone evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ali so navedbe tožilstva zadostno utemeljene, da bo sodni proces dejansko stekel, bodo sedaj odločili sodniki.

Berlusconi naj bi po volitvah leta 2006, na katerih je s tesno večino zmagala levosredinska koalicija Romana Prodija, podkupil nekdanjega senatorja Sergia De Gregoria. De Gregorio je nekaj mesecev kasneje prestopil k desnemu bloku, s čimer je pomagal pokopati vlado.

De Gregorio je priznal, da je sprejel podkupnino, zaradi česar naj bi mu sodili skupaj z Berlusconijem. Sodni postopek poteka v Neaplju.

V sredo je drugostopenjsko sodišče v Milanu Berlusconiju potrdilo štiriletno zaporno kazen zaradi davčne utaje v primeru Mediaset. Sodišče je Berlusconiju tudi potrdilo prepoved opravljanja javne funkcije za pet let. 76-letni Berlusconi je bil na prvi stopnji obsojen oktobra lani.

Obsodba je v Italiji sicer pravnomočna šele na tretji stopnji in pričakovati je, da se bodo Berlusconijevi odvetniki pritožili tudi na razsodbo drugostopenjskega sodišča.

Berlusconiju v Milanu sodijo tudi zaradi obtožb, da je imel odnos z mladoletno prostitutko Karimo El Mahroug, znano pod vzdevkom Ruby. Ta proces naj bi ponovno pričeli v ponedeljek, sodbo pa pričakujejo kmalu za tem.