Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kuvajtčanka zaradi žaljenja emirja na Twitterju za 11 let v zapor

Deli na:
Kuvajtčanka zaradi žaljenja emirja na Twitterju za 11 let v zapor

Foto: Reuters

Kuvajtsko sodišče je včeraj neko žensko obsodilo na 11 let zaporne kazni, ker naj bi na Twitterju žalila emirja in pozivala k strmoglavljenju režima. Zaradi podobnih obtožb so v Kuvajtu od začetka leta zaprli že več blogerjev in uporabnikov Twitterja, Huda al Adžmi pa je postala prva ženska, ki bo morala zaradi tvitov v zapor.

V Kuvajtu žaljenje emirja velja za kršitev državne varnosti in se kaznuje z največ petimi leti zaporne kazni. Admi je bila spoznana za krivo v treh točkah obtožnice - zaradi žalitve emirja, šejka Sabaha al Ahmeda al Sabaha, pozivanju k strmoglavljenju režima in zlorabe svojega mobilnega telefona.

Adžmi je ves čas obtožbe zanikala in trdila, da je nekdo ugrabil njen račun na Twitterju. V skladu z odločitvijo sodišča bo moralo v zapor nemudoma, tam pa bo ostala najmanj do takrat, ko začne o zadevi presojati prizivno sodišče, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Adžmi je zadnja v vrsti uporabnikov Twitterja, ki so jih v državi obsodili zaradi tvitov, žaljivih do emirja. Med drugim mlad opozicijski aktivist Rašed al Emezi zaradi tovrstnih obtožb že od januarja služi 20-mesečno zaporno kazen.

Aprila je poleg tega sodišče opozicijskega voditelja in nekdanjega poslanca Musalama al Baraka obsodilo na pet let zapora zaradi žaljivih besed na račun emirja, ki jih je izrekel na javnem zborovanju oktobra lani.