alec baldwin1 Svet24.si

Po tragični nesreči se je oglasil Alec Baldwin

avstrijska policija, policijski trak, splošna, dunaj, streljanje Svet24.si

Iz stanovanja se je vil neznosen smrad, izpod vrat...

franci matoz, dimitrij zadel Svet24.si

Odstopila uprava Luke Koper

janez jansa pl7 Reporter.si

Ljerka Bizilj: Janšo težko razumem, da se mu ob ...

435a62c1e58e3dccd8f42ad04a5addda Necenzurirano

Je to okoljska mafija? To je novo Vizjakovo darilo...

Tjaša Vrečič VSE Odkrito.si

TJAŠA IZ KMETIJE - tako MIŠIČASTA je

pogacar Ekipa24.si

UF, KAKŠNA ZVERINA! Tadej Pogačar kot ga še ...

Svet

Kurz sedel v poslanske klopi

Deli na:
Kurz sedel v poslanske klopi

Avstrijski kancler Sebastian Kurz - Foto: Profimedia

Vodja Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) Sebastian Kurz je po odstopu s kanclerskega položaja danes prisegel kot poslanec avstrijskega parlamenta. Prevzel je tudi vodenje polanske skupine ÖVP v parlamentu. Na položaju kanclerja ga je v ponedeljek nasledil dosedanji zunanji minister Alexander Schallenberg.

Zdaj že nekdanji kancler je bil na položaj vodje poslanske skupine ÖVP soglasno izvoljen že v začetku tedna.

Kurz je danes ob prihodu v parlament znova poudaril, da se je umaknil, da bi lahko avstrijska vlada nadaljevala delo. Poudaril je, da bo zdaj kot vodja stranke in poslanske skupine ÖVP skušal po svojih najboljših močeh podpirati delo vlade. Storil bo tudi vse, da bi ovrgel očitke, ki jih je deležen. Na vprašanja novinarjev ni odgovarjal, poročajo tuje tiskovne agencije.

Pred prisego na položaj poslanca je na Facebooku objavil tudi video, v katerem je znova izpostavil, da ne bo "kancler v senci". Dodal je, da so bili zadnji dnevi za številne Avstrijce in tudi zanj "čustveni vrtiljak".


Glede svojih sporočil, ki so jih razkrili mediji, je dejal, da se zaveda, da se od kanclerja pričakuje, da izbira besede. Vendar je dejal, da ni "robot, ampak človek z napakami in čustvi".

Avstrijsko tožilstvo Kurza in njegove tesne sodelavce preiskuje, ker naj bi z davkoplačevalskim denarjem kupovali naklonjeno poročanje medijev in prirejene javnomnenjske raziskave. Zaradi tega je vodja ÖVP v soboto odstopil s kanclerskega položaja, na katerem ga je v ponedeljek nasledil Schallenberg.

Kurz ima sicer zdaj kot poslanec imuniteto, vendar je že napovedal, da se ji bo odpovedal.

Medtem so danes na prostost izpustili raziskovalko javnega mnenja Sabine Beinschab, ki so jo v povezavi s korupcijsko afero aretirali v torek. Po poročanju avstrijskih medijev so jo aretirali zaradi suma uničenja dokazov. Tik pred hišnimi preiskavi prejšnji teden naj bi namreč zbrisala trdi disk svojega računalnika.

Loading...