Sončni mrk Dobra karma

5. junij 2020: začetek sezone mrkov! Kaj to ...

elon musk Svet24.si

Elon Musk pozval k 'razbitju' Bezosovega Amazona

marko-perkovic-thompson_pl6 Reporter.si

Hrvaški pevec Thompson bo lahko od Slovenije ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

rudi-bučar Odkrito.si

Bi prepoznali tega glasbenika?

Darja Gajšek Njena.si

Je Darjo Gajšek strah, da bi jo fotografirali v ...

Svet

Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Deli na:
Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Donald Trump in Recep Tayyip Erdogan - Foto: Reuters

Iz več evropskih držav poročajo o množičnih protestih v podporo sirskim Kurdom, na katerih pozivajo h končanju turške ofenzive proti njim na severu Sirije. O protestih več tisoč ljudi poročajo iz Nemčije, Francije in Avstrije.

V Nemčiji, kjer živi največ turških priseljencev v Evropi, se je v Kölnu zbralo več kot 10.000 ljudi, ki so pozivali h koncu ofenzive. Nosili so kurdske zastave, ob tem pa vzklikali, da je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan terorist, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi. V Frankfurtu se jih je po podatkih policije udeležilo 4000 ljudi, v Hamburgu in Hannovru po 3000. O še večji udeležbi poročajo iz Bremna in Berlina.

V francoski prestolnici se je pozivu Kurdskega demokratičnega sveta v Franciji po ocenah organizatorjev odzvalo najmanj 20.000 ljudi, med njimi tudi več politikov, poslancev levih strank, ki so z odra pozivali h končanju turške ofenzive. Zbrali so se na Trgu republike, nato pa podali na pohod po središču Pariza.

Med transparenti, ki jih nosijo, je mogoče videti napise "Trump - serijski morilec", "Za fasado Bagdadija Erdogan dejanski vodja Islamske države". Tudi tu so protestniki vzklikali, da je Erdogan terorist, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Marseillu se je po podatkih organizatorjev zbralo 6000 protestnikov, po ocenah policije 1500. O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi.

O okoli 3000 udeležencih pa poročajo s protesta na Dunaju.

loading...
Loading...