mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Deli na:
Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Donald Trump in Recep Tayyip Erdogan - Foto: Reuters

Iz več evropskih držav poročajo o množičnih protestih v podporo sirskim Kurdom, na katerih pozivajo h končanju turške ofenzive proti njim na severu Sirije. O protestih več tisoč ljudi poročajo iz Nemčije, Francije in Avstrije.

V Nemčiji, kjer živi največ turških priseljencev v Evropi, se je v Kölnu zbralo več kot 10.000 ljudi, ki so pozivali h koncu ofenzive. Nosili so kurdske zastave, ob tem pa vzklikali, da je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan terorist, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi. V Frankfurtu se jih je po podatkih policije udeležilo 4000 ljudi, v Hamburgu in Hannovru po 3000. O še večji udeležbi poročajo iz Bremna in Berlina.

V francoski prestolnici se je pozivu Kurdskega demokratičnega sveta v Franciji po ocenah organizatorjev odzvalo najmanj 20.000 ljudi, med njimi tudi več politikov, poslancev levih strank, ki so z odra pozivali h končanju turške ofenzive. Zbrali so se na Trgu republike, nato pa podali na pohod po središču Pariza.

Med transparenti, ki jih nosijo, je mogoče videti napise "Trump - serijski morilec", "Za fasado Bagdadija Erdogan dejanski vodja Islamske države". Tudi tu so protestniki vzklikali, da je Erdogan terorist, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Marseillu se je po podatkih organizatorjev zbralo 6000 protestnikov, po ocenah policije 1500. O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi.

O okoli 3000 udeležencih pa poročajo s protesta na Dunaju.