Gina Schumacher Svet24.si

FOTO in VIDEO: »Ati, to je zate«: Gina za ...

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno (12. 11.)...

martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

stanovanje Svet24.si

Kako kupiti stanovanje brez kredita?

ženska, limona Dobra karma

Kako spremeniti svoje občutke na bolje? Takole …

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

Svet

Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Deli na:
Kurdi: Erdogan je terorist, Trump je serijski morilec

Donald Trump in Recep Tayyip Erdogan - Foto: Reuters

Iz več evropskih držav poročajo o množičnih protestih v podporo sirskim Kurdom, na katerih pozivajo h končanju turške ofenzive proti njim na severu Sirije. O protestih več tisoč ljudi poročajo iz Nemčije, Francije in Avstrije.

V Nemčiji, kjer živi največ turških priseljencev v Evropi, se je v Kölnu zbralo več kot 10.000 ljudi, ki so pozivali h koncu ofenzive. Nosili so kurdske zastave, ob tem pa vzklikali, da je turški predsednik Recep Tayyip Erdogan terorist, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi. V Frankfurtu se jih je po podatkih policije udeležilo 4000 ljudi, v Hamburgu in Hannovru po 3000. O še večji udeležbi poročajo iz Bremna in Berlina.

V francoski prestolnici se je pozivu Kurdskega demokratičnega sveta v Franciji po ocenah organizatorjev odzvalo najmanj 20.000 ljudi, med njimi tudi več politikov, poslancev levih strank, ki so z odra pozivali h končanju turške ofenzive. Zbrali so se na Trgu republike, nato pa podali na pohod po središču Pariza.

Med transparenti, ki jih nosijo, je mogoče videti napise "Trump - serijski morilec", "Za fasado Bagdadija Erdogan dejanski vodja Islamske države". Tudi tu so protestniki vzklikali, da je Erdogan terorist, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V Marseillu se je po podatkih organizatorjev zbralo 6000 protestnikov, po ocenah policije 1500. O protestih poročajo tudi iz drugih mest po državi.

O okoli 3000 udeležencih pa poročajo s protesta na Dunaju.

loading...
Loading...