Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

ženska Svet24.si

Iskrenost do samega sebe je najboljša ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sveca Ekipa24.si

Groza! Tragična nesreča mladega Slovenca! Komaj ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Moški, domnevno Coulibaly, v videu prevzel odgovornost za napad

Deli na:
Moški, domnevno Coulibaly, v videu prevzel odgovornost za napad

Foto: Reuters

Neimenovan moški je v danes objavljenem spletnem videu prevzel odgovornost za četrtkov uboj policistke in petkov napad na judovsko trgovino v Parizu, v katerem so bili ubiti štirje ljudje. Moški na posnetku je podoben Amedyju Coulibalyju, ki so ga policisti v pariški drami s talci ubili.

V videu pojasni, da je član Islamske države, in zatrdi, da je napadel policijo. Video prikazuje tudi napad na policistko in na judovsko trgovino s košer proizvodi.

Coulibalyjeva mama in sestre so sicer danes objavile sporočilo, v katerem obsojajo napad in izražajo sožalje družinam žrtev. "Nikakor ne delimo teh skrajnih idej. Upamo, da ne bo mešanja teh odvratnih dejanj z muslimansko vero," so zapisale.

Francoski mediji so medtem objavili, da je več talcev v omenjeni trgovini rešil tam zaposleni 24-letni Lassana Bathily, sicer muslimanske veroizpovedi. Skril jih je namreč v hladilnico, sam pa ušel in policistom razkril podrobnosti o dogajanju v trgovini.

Radio France Info pa je danes poročal, da so vseh pet pridržanih v zvezi z napadom na satirični dnevnik Charlie Hebdo, ki je bil povezan tudi s Coulibalyjevim napadom, izpustili. Peterica naj bi bila povezana z bratoma Kouachi, ki ju je policija prav tako ubila.

Francoski tožilci pa so danes po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočili, da obstaja povezava "med naboji, najdenimi v Fontenau-aux-Roses", kjer je bil le nekaj ur po pokolu v prostorih francoskega tednika Charlie Hebdo ustreljen in ranjen rekreativni tekač, in tistimi iz ruske pištole, ki jo je v napadu na judovsko trgovino uporabljal Coulibaly.