nostradamus Dobra karma

Nostradamus koronavirus napovedal že leta 1555!?

8bc81a5187af8fa9da5efc0dbcdc8de1 Svet24.si

"Rada te imam do lune," sporočila očetu svojih ...

pahor jansa bobo1 Reporter.si

Pustna povorka pri Pahorju: bodo vodje poslanskih ...

temperatura, bolezen, vročina Svet24.si

Slovenska turistka zbolela na smučanju v Italiji!...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

To so poslovneži, ki se rešujejo milijonskih ...

Domen Kumer Njena.si

Zaradi Domna Kumra jokala kot dež

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Kriza? Nobelovi nagrajenci bodo letos dobili manj denarja

Deli na:

Dobitniki letošnjih Nobelovih nagrad bodo letos prejeli 20 odstotkov manj denarja kot lani, je po poročanju nemške tiskovne agencije dpa sporočil sklad v Stockholmu, ki podeljuje nagrade. Vsaka nagrada bo tako vredna osem milijonov švedskih kron (900.000 evrov) in ne več deset milijonov kot v zadnjih letih.

Kot so pojasnili, so se za zmanjšanje denarnih nagrad odločili, da bi zagotovili "potencial za doseganje ustreznega, inflaciji prilagojenega dohodka na premoženje Nobelovega sklada v naslednjih nekaj letih".

Kot je poudaril izvršni direktor sklada Lars Heikensten, so dolžni poskrbeti, da se lahko na dolgi rok ohranja vrednost nagrad. In da bi to dosegli, so morali pravočasno sprejeti določene ukrepe.

Nobelov sklad upravlja s premoženjem švedskega industrialca in izumitelja dinamita Alfreda Nobela, ustanovitelja Nobelovih nagrad. Te se vsako leto podeljujejo na področjih književnosti, medicine, fizike, kemije, ekonomije in prispevka k miru v svetu.

Zmagovalce vsako leto razglasijo v mesecu oktobru. Slovesni podelitvi nagrad nato potekata ob obletnici Nobelove nagrade, 10. decembra, v švedskem Stockholmu in norveškem Oslu. V slednjem podelijo namreč le Nobelovo nagrado za mir.

loading...
Loading...