bikoborbe Svet24.si

Biki v Kolumbiji si lahko oddahnejo, konec je ...

duši Svet24.si

Jasni znaki, da je nekdo iz vaše dušne skupnosti

823603_092-strancar Necenzurirano

Znani slovenski podjetnik na avstrijski zatožni ...

mitja kunstelj-pl Reporter.si

Tako je sodišče sesulo Mitjo Kunstlja, ki je ...

bauer Ekipa24.si

Kakšna svinjarija! Slovenski športni as žrtev ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Marjetka pred leti pravi ...

doncic edwards Ekipa24.si

Velika drama v Dallasu tokrat z nesrečnim koncem ...

Slovenija

Pod Kanglerjem Maribor ustvaril za 48 milijonov primanjkljaja

Deli na:
Pod Kanglerjem Maribor ustvaril za 48 milijonov primanjkljaja

Foto: Bobo

Mestna občina Maribor je pod vodstvom župana Franca Kanglerja porabila dobrih 48 milijonov evrov več, kot jih je prejela. Konec prejšnjega tedna je imela občina za nekaj več kot 6 milijonov evrov neplačanih zapadlih računov, v današnji izdaji poroča časnik Dnevnik.

V obdobju 2007-2011 je mariborska občina letno poslovala v povprečju z več kot 9,3-odstotnim proračunskim primanjkljajem, ker pa so lanski bilančni podatki samo začasni, je ta številka po navedbah Dnevnika bržkone še bolj neugodna.

Občina je samo v prvem celovitem letu pod sedanjim županom (leto 2007) izkazala presežek proračunskih prihodkov nad odhodki, potem pa je imel proračun vedno negativen predznak. V petih letih je Kanglerjeva administracija ustvarila za skupno 48.144.991 evrov proračunskega primanjkljaja.
 
Velik del ustvarjenega proračunskega primanjkljaja je občina doslej pokrivala z najemanjem bančnih posojil. Leta 2009 je najela 12,5 milijona evrov visoko posojilo, leto zatem pa si je pri banki Unicredit sposodila 12 milijonov evrov. Občina za odplačevanje kreditov na leto porabi že več kot 1,7 milijona evrov, še navaja Dnevnik.