vesolje Dobra karma

Tedenska astrološka napoved: ne podlezite ...

karaoke, mikrofon Svet24.si

Slovenski komik: "Nisem mogel verjeti, vse sem ...

UV-plenkovic jansa-ziga zivulovic jr-bobo Reporter.si

Zmagovita lekcija iz Zagreba: kaj se lahko Janez ...

koroanvirus, aplikacija, sledenje, nadzor Svet24.si

Koritnik: Koronavirusna aplikacija bo prostovoljna...

furs, davčna-utaja, kotnikova-5 Necenzurirano

Davčni utajevalci na Počivalškovem pragu

Zoran Janković Odkrito.si

Je Zoran Janković resno bolan?

Luka Basi Njena.si

Žalostna nedelja Luke Basija

Svet

Kriza: Italijanski štiridesetletniki dobivajo žepnino od staršev

Deli na:
Kriza: Italijanski štiridesetletniki dobivajo žepnino od staršev

Foto: Reuters

Zaradi krize, ki je prizadela Italijo, vedno več Italijanov še naprej živi pri starših. Okoli 28 odstotkov Italijanov, starih od 35 do 40 let, pa je še vedno odvisnih od "žepnine", ki jim jo dajejo starši. Med 25- in 35-letniki je takšnih kar 43 odstotkov, je razkrila raziskava italijanskega javnomnenjskega inštituta SWG.

Raziskava, ki jo danes povzema nemški dnevnik Frankfurter Allgemeine Zeitung, tudi razkriva, da kar 27 odstotkov mladih zaposlenih Italijanov od staršev prejema dodatno finančno injekcijo.

Hkrati se je 51 odstotkov mladih Italijanov pripravljenih izseliti se iz Italije, razlog za to pa je še vedno trajajoča recesija v državi. Brezposelnost med mladimi se je že povzpela na 38,4 odstotka, hkrati ni nobene socialne pomoči ali dodatnih finančnih sredstev za tiste, ki zaslužijo najmanj, piše FAZ.

Italijanski statistični urad je ob tem objavil, da se je kupna moč v Italiji od lani znižala za 4,8 odstotka. Leta 2012 je 17 odstotkov vprašanih dejalo, da si ne morejo privoščiti, da bi imeli vsak drugi dan obrok z mesom, ribo ali ustrezno zelenjavo. 21 odstotkov pa jih je navedlo, da ne morejo več primerno ogrevati lastnega stanovanja.

Loading...