princ harry Svet24.si

Princ Harry se je spravil na paparace

usodna odločitev Dobra karma

Tako vaš rojstni datum vpliva na sprejemanje ...

Pamela Anderson, Jon Peters Svet24.si

Pamela Anderson se je skrivaj poročila

grosuplje, streljanje, 21.-1 Svet24.si

Krvava drama v Grosupljem: 44-letnik umoril ...

vodnar Dobra karma

Z neba nam je zavladal Vodnar. Spoznajte ga!

Menopavza Njena.si

Jasna Kuljaj takole uživa v vročem Dubaju

Vesna Janković Njena.si

Strta Vesna Janković - izgubila je očeta

Svet

Kremelj: Tuji vohuni nadzirajo ruske znanstvenike

Deli na:
Kremelj: Tuji vohuni nadzirajo ruske znanstvenike

Kremelj v Moskvi, sedež ruske moči (fotografija je simbolična). - Foto: Profimedia

Tuji vohuni, ki bi radi pridobili podatke o ugotovitvah ruskih znanstvenikov, neprestano nadzorujejo ruske znanstvenike, so sporočili iz Kremlja. Tako so se odzvali na kritike nove direktive, ki poziva znanstvenike, naj se ne sestajajo s kolegi iz tujine, o vsakem srečanju, tudi o pogovoru ob kavi, pa morajo pripraviti poročilo.

"Seveda moramo biti previdni, saj so tuje obveščevalne službe v nizkem startu," je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. Dodal je, da so ruski znanstveniki, posebej mladi, tarča industrijskega in znanstvenega vohunjenja, ki deluje 24 ur na dan.

Priznal je sicer, da so nekatera določila direktive, ki jo je izdalo ministrstvo za znanost in izobraževanje, morda pretirana.

Direktiva med drugim uvaja obsežne birokratske ovire za tujce, ki obiščejo ruske institute. Med drugim jih mora vedno spremljati za to določen zaposleni, veliko je omejitev glede uporabe računalnikov, telefonov in posameznih naprav, tudi ur in daljnogledov.

Nekatere znanstvenike nova pravila spominjajo na zakonodajo iz časa Sovjetske zveze, ko so se znanstveniki s tujci lahko srečevali le v prisotnosti kolega.

loading...
Loading...