miha krusic 1 Dobra karma

Miha Krušič iskreno: 'Če bi lahko, bi bil samo ...

1_vili resnik Svet24.si

Vili Resnik pravi, da se zdaj lahko končno ...

NOV20200709_GIL7277 Reporter.si

Najbolj eklatanten primer sprevrženega ...

Erjavec Svet24.si

FOTO: Ni bilo hladno le pivo, ki ga je užival ...

Mike pompeo Necenzurirano

Ameriški postroj slovenskih energetskih ...

kadunc Odkrito.si

Direktor RTV SLO: Nujno potrebujemo nadomestno ...

moaj-slovenija Njena.si

Okradli Alenko Košir

Svet

Korupcijska afera odnesla prvega finančnika Vatikana

Deli na:
Korupcijska afera odnesla prvega finančnika Vatikana

Vatikan (v ozadju vatikanska banka) - Foto: Reuters

Predsednik vatikanskega finančnega urada AIF Rene Brülhart odhaja s položaja, saj se mu je iztekel mandat, so v ponedeljek sporočili iz Vatikana. Papež Frančišek bo njegovega naslednika imenoval, ko se vrne iz Azije. Do kadrovskih sprememb na vodilnih položajih prihaja sicer ravno v času, ko Vatikan pretresa nova domnevna korupcijska afera.

V Vatikanu so njegov odhod pojasnili le z besedami, da se mu je iztekel mandat.

Švicar Brülhart je bil predsednik AIF pet let, poznan je kot strokovnjak v boju proti pranju denarja in financiranju terorizma, so sporočili iz Vatikana. Sedaj ga bo nasledil nekdo, ki je po svojih "poklicnih sposobnostih poznan na mednarodni ravni". Papež bo ime razkril, ko se 26. novembra vrne s turneje na Tajskem in Japonskem, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vatikanski finančni nadzorni urad se je sicer znašel na naslovnicah časnikov v začetku oktobra, ko je vatikanska žandarmarija preiskala pisarne urade, nakar so s položaja direktorja AIF suspendirali Tommasa Di Ruzzo ter še štiri druge funkcionarje.

Po pisanju italijanskih medijev so bile v središču preiskav 200 milijonov evrov vredne investicije v nepremičnine v Londonu.

Kasneje so iz AIF sporočili, da popolnoma zaupajo v Di Ruzza, kar so podkrepili s preiskavo pod vodstvom Brülharta, ki ni odkrila nikakršne zlorabe položaja.

Loading...