Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Korupcija v hrvaških gozdovih: aretirana direktor družbe in državna sekretarka

Deli na:
Korupcija v hrvaških gozdovih: aretirana direktor družbe in državna sekretarka

Foto: Bobo

Hrvaška policija je danes začela z aretacijami državnih uradnikov in poslovnežev zaradi suma gospodarskega kriminala in korupcije, je potrdilo hrvaško notranje ministrstvo. Hrvaški mediji poročajo, da so prijeli državno sekretarko na ministrstvu za upravo Josipo Rimac ter direktorja javnega podjetja Hrvatske šume Krunoslava Jakupčića.

Aretacije po večmesečni kriminalistični preiskavi potekajo na območju Zagreba, Splita in Knina. Policisti preiskujejo tudi stanovanja in druge prostore, ki jih uporabljajo osumljenci, so za hrvaško tiskovno agencijo (Hina) povedali na hrvaškem notranjem ministrstvu. Neuradno naj bi šlo za aretacije približno desetih oseb.

Rimčevo in Jakopčića naj bi aretirali v Zagrebu zaradi suma malverzacij v državnem gozdarskem podjetju pri projektu izgradnje vetrnih elektrarn pri Kninu v času, ko je bila Rimčeva županja Knina, je poročal novičarski portal index.hr. Oba sta člana največje hrvaške politične stranke HDZ.


Opozicijske stranke že dlje časa opozarjajo na malverzacije v podjetju Hrvatske šume, predvsem ko gre za nezakonito sečnjo gozdov v lasti države in poceni izvoz lesa kot surovine.

Na Hrvaškem ocenjujejo, da so današnje aretacije še ena predvolilna predstava HDZ, s katero naj bi zgolj pokazali volivcem, da zaradi suma korupcije lahko aretirajo tudi člane vladajoče stranke. Dosedanjo desnosredinsko vlado je moralo doslej zapustiti 15 od 20 ministrov, večinoma članov HDZ. Ministri so praviloma odstopili zaradi pritiska javnosti, ko se je razkrilo, da niso prijavili vseh nepremičnin in niso pojasnili porekla premoženja, ki je bilo nesorazmerno z njihovimi prihodki.

Vladajoča hrvaška stranka HDZ je na zatožni klopi zaradi korupcije in domnevnih črnih skladov stranke v aferi Fimi media, ki je na sodiščih že desetletje. Presojo na ponovljenem sojenju je pričakovati po parlamentarnih volitvah 5. julija.