feki production Svet24.si

Po dolgi in zahrbtni bolezni se je poslovil ...

irena vrčkovnik Dobra karma

Irena Vrčkovnik: selitev in novo življenje?

Screenshot from 2020-01-23 14-02-12 Svet24.si

FOTO: Žalosten konec prekmurskega psa: sredi ...

kornavirus, testiranje, pacient Svet24.si

Sum na koronavirus pri naših sosedih

horoskop Dobra karma

Prvi letošnj Mlaj vsakemu nebesnemu znaku že ...

luka mama Njena.si

Takšna je mama Luke Dončića brez ličil

ura_predin_foto_Simen Njena.si

Zoran Predin sporočil žalostno novico

Svet

Kitajski najstnik prodal ledvico za iphone in ipad

Deli na:

Kitajski dijak je prodal ledvico, izkupiček pa porabil za nakup telefona iphone in tabličnega računalnika ipad. 17-letni fant, ki je za organ prejel 22.000 juanov (2600 evrov), se je za prodajo dogovoril preko spletne klepetalnice. Fantu je zdaj odpovedala druga ledvica, njegovo zdravje pa je vse slabše, poročajo kitajski mediji.

Policija je v zvezi s primerom aretirala kirurga in še štiri osebe, ki so osumljeni nezakonite prodaje organov in namerne poškodbe. Med aretiranimi je tudi zasvojenec z igrami na srečo, ki je posredoval med uslužbencem bolnišnice in najstnikom, za to pa je dobil 220.000 juanov plačila, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih ministrstva za zdravje presaditev organa potrebuje okoli 1,5 milijona Kitajcev, na leto pa opravijo le okoli 10.000 transplantacij. To je eden od razlogov, da nezakonit trg z organi cveti.

Namestnik ministra za zdravje Huang Jiefu je minuli mesec priznal, da ob pomanjkanju prostovoljnih darovalcev glavni vir organov za presaditev ostajajo usmrčeni zaporniki.

loading...
Loading...