Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kitajski najstnik prodal ledvico za iphone in ipad

Deli na:

Kitajski dijak je prodal ledvico, izkupiček pa porabil za nakup telefona iphone in tabličnega računalnika ipad. 17-letni fant, ki je za organ prejel 22.000 juanov (2600 evrov), se je za prodajo dogovoril preko spletne klepetalnice. Fantu je zdaj odpovedala druga ledvica, njegovo zdravje pa je vse slabše, poročajo kitajski mediji.

Policija je v zvezi s primerom aretirala kirurga in še štiri osebe, ki so osumljeni nezakonite prodaje organov in namerne poškodbe. Med aretiranimi je tudi zasvojenec z igrami na srečo, ki je posredoval med uslužbencem bolnišnice in najstnikom, za to pa je dobil 220.000 juanov plačila, povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Po podatkih ministrstva za zdravje presaditev organa potrebuje okoli 1,5 milijona Kitajcev, na leto pa opravijo le okoli 10.000 transplantacij. To je eden od razlogov, da nezakonit trg z organi cveti.

Namestnik ministra za zdravje Huang Jiefu je minuli mesec priznal, da ob pomanjkanju prostovoljnih darovalcev glavni vir organov za presaditev ostajajo usmrčeni zaporniki.