moški Dobra karma

Tarot napoved: finance, ljubezen in nasvet

horoskop_znamenja Svet24.si

Horoskop za ponedeljek, 24. februarja

Screenshot 2020-02-23 at 17.43.50 Reporter.si

Zakulisje koruzne koalicije: zakaj bodoči ...

prej potem Svet24.si

Nevarno in grdo: reklamne table povsem zasičile ...

zidar-snezic-jankovic Necenzurirano

To so poslovneži, ki se milijonskih dolgov ...

murska-sobota, pustovanje, pust Njena.si

Pustne preobrazbe znanih obrazov

vatroslav in valentina Njena.si

Ljubezen na vasi: Razkošno praznovanje ...

Svet

Kitajska ta mesec v vesolje pošilja astronavte

Deli na:

Kitajska bo ta mesec izstrelila vesoljsko plovilo s človeško posadko, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua. Kitajci bodo s tem človeško posadko poslali v vesolje prvič po septembru 2008.

Vesoljsko plovilo Shenzhou 9 in njegova nosilna raketa sta že na vesoljskem izstrelišča Jiuquan v severozahodni provinci Gansu, poročanje Xinhue povzema francoska tiskovna agencija AFP. Točnega datuma izstrelitve oblasti sicer še niso napovedale, zgodila pa naj bi se enkrat sredi junija.

Kitajski mediji so pred tem poročali, da bodo v vesolje poleteli trije astronavti. Ti se bodo ročno povezali z modulom Tiangong 1, ki kroži okoli Zemlje. Na modulu bodo preživeli nekaj časa, v katerem bodo izvajali vesoljske poskuse.

Novembra se je plovilo Shenzhou 8 brez posadke uspešno vrnilo na Zemljo, potem ko se je v vesolju dvakrat združilo s Tiangong 1. S tem je Kitajska postala tretja država po ZDA in Rusiji, ki je osvojila tehnologijo za združitev dveh vesoljskih plovil v orbiti.

Kitajska svoj vesoljski program razume kot simbol svojega globalnega statusa, vse večjega tehničnega znanja in uspeha komunistične partije. Cilj programa je državi zagotoviti vesoljsko postajo, na kateri lahko posadka živi več mesecev, po zgledu ruske MIR in Mednarodne vesoljske postaje.

loading...
Loading...