Huda Kattan 3 Odkrito.si

Zelo huda podjetnica

MANCA ŠPIK IN EROSI (5 of 7) Svet24.si

Manca Špik: "Naježila se mi je koža in zajokala...

piknik Petisvet.si

ZA VSAK ASTROLOŠKI ZNAK JE IDEALEN PIKNIK ...

ypj, kurdinja, sirija, Svet24.si

Ko pride vojna k tebi, moraš biti pripravljen

sarah poroka Svet24.si

Bosta nekdanja kraljeva zakonca spet stopila pred ...

Branko Đurić Njena.si

Đuro pod nivojem

lea sirk gaber Njena.si

Lea Sirk ponosna na moža in njegove raziskovalne ...

Svet

Kim pripravljen na tretje srečanje s Trumpom

Deli na:
Kim pripravljen na tretje srečanje s Trumpom

Foto: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un se je pripravljen še tretjič srečati z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, če bo Washington pokazal ustrezen odnos, je danes sporočila severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Kim bo do konca leta čakal, da "bodo ZDA sprejele pogumno odločitev" o novem srečanju, so dodali.

Kim in Trump sta se prvič sestala lani v Singapurju, nato pa še letos konec februarja v Vietnamu. Slednje srečanje se je končalo brez dogovora. Washington je za to okrivil Pjongjang, češ da je v zameno za omejeno jedrsko razorožitev terjal popolno odpravo sankcij. V Severni Koreji krivdo zavračajo.

Kim je v govoru pred severnokorejskim parlamentom v petek dejal, da se po srečanju v Hanoju sprašuje, ali so ZDA resnično zainteresirane za izboljšanje odnosov. Dodal je, da so pripravljeni na tretje srečanje ob ustreznem odnosu Washingtona in ob za obe strani sprejemljivih pogojih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severnokorejski voditelj je po poročanju državne tiskovne agencije še dejal, da njegov osebni odnos s Trumpom ostaja močan in da bi si lahko kadarkoli izmenjala pisma.

Trump je v četrtek na srečanju z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom prav tako omenil možnost tretjega srečanja s Kimom.

Loading...