regina kogoj 14 Odkrito.si

Hude zdravstvene težave Irene Kogoj - Regine

andrew freund Svet24.si

Našli pogrešanega 5-letnika. V plastiko ovito ...

Svetlobni delavci Petisvet.si

Čigav prihod napoveduje stara prerokba?!

alenka bratusek bobo1 Svet24.si

Je ministrica Alenka Bratušek izsiljevala župana...

6_boštjan Romih z Danom in Lilo Svet24.si

Boštjana Romiha divjanje ni zanimalo

luka šulić Njena.si

Slovenski glasbenik pokazal ženin nosečniški ...

ilka štuhec Njena.si

Ilka Štuhec navdušila v kopalkah in sporočila ...

Svet

Kim pripravljen na tretje srečanje s Trumpom

Deli na:
Kim pripravljen na tretje srečanje s Trumpom

Foto: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jong-un se je pripravljen še tretjič srečati z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom, če bo Washington pokazal ustrezen odnos, je danes sporočila severnokorejska tiskovna agencija KCNA. Kim bo do konca leta čakal, da "bodo ZDA sprejele pogumno odločitev" o novem srečanju, so dodali.

Kim in Trump sta se prvič sestala lani v Singapurju, nato pa še letos konec februarja v Vietnamu. Slednje srečanje se je končalo brez dogovora. Washington je za to okrivil Pjongjang, češ da je v zameno za omejeno jedrsko razorožitev terjal popolno odpravo sankcij. V Severni Koreji krivdo zavračajo.

Kim je v govoru pred severnokorejskim parlamentom v petek dejal, da se po srečanju v Hanoju sprašuje, ali so ZDA resnično zainteresirane za izboljšanje odnosov. Dodal je, da so pripravljeni na tretje srečanje ob ustreznem odnosu Washingtona in ob za obe strani sprejemljivih pogojih, poročajo tuje tiskovne agencije.

Severnokorejski voditelj je po poročanju državne tiskovne agencije še dejal, da njegov osebni odnos s Trumpom ostaja močan in da bi si lahko kadarkoli izmenjala pisma.

Trump je v četrtek na srečanju z južnokorejskim predsednikom Moon Jae-inom prav tako omenil možnost tretjega srečanja s Kimom.

Loading...