franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kim Jong Un naj bi dal usmrtiti obrambnega ministra

Deli na:
Kim Jong Un naj bi dal usmrtiti obrambnega ministra

Foto: Reuters

Severnokorejski voditelj Kim Jon Un naj bi dal usmrtiti obrambnega ministra Hyon Yong Chola, so danes sporočili južnokorejski obveščevalni viri. Hyona naj bi usmrtili kar s protiletalskimi topovi. Smrt pa naj bi si zaslužil zaradi neposlušnosti in ker je zadremal med formalnim vojaškim zborovanjem.

Do likvidacije ministra naj bi prišlo 30. aprila, je po poročanju južnokorejske tiskovne agencije Yonhap sporočila južnokorejska obveščevalna služba NIS.

Aretirali naj bi ga zaradi javno izraženih kritik na račun Kimovega vodenja države. Večkrat naj bi tudi ignoriral njegove ukaze in zadremal med vojaškim zborovanjem, ki mu je Kim načeloval. Obveščevalni podatki tudi nakazujejo, da naj bi zagrešil "dejanje izdaje", poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Usmrtitev obrambnega ministra Hyona naj bi izvedli na vojaški akademiji severno od Pjongjanga. Da so ga usmrtili kar s protiletalskimi topovi, naj bi bi bilo predvsem svarilo drugim, kako nasilna smrt jih lahko čaka, če bodo dvomili v vodstvo.

Če se bo novica potrdila, bo to nova demonstracija krutosti mladega severnokorejskega voditelja pri utrjevanju oblasti in soočanju s sumi nelojalnosti najvišjih predstavnikov režima, potem ko je leta 2013 dal usmrtiti tudi svojega strica in nekdanjega političnega mentorja Jang Song Thaeka.

Kaže pa tudi na morebitne notranje boje za oblast, potem ko se je Kim odločil, da v zadnjem trenutku odpove udeležbo na vojaški paradi ob obletnici konca druge svetovne vojne v Moskvi zaradi urejanja "notranjih zadev", navaja AFP.

Južnokorejska obveščevalna služba NIS je prejšnji mesec tudi sporočila, da je Kim od začetka leta že likvidiral najmanj 15 visokih vojaških častnikov, ker naj bi dvomili v njegovo vodenje. Med njimi naj bi bila tudi dva namestnika ministrov, še navaja AFP.