prenajedanje Dobra karma

Zakaj se zvečer sproži volčja lakota in ...

horoskop_napoved Svet24.si

Horoskop za torek, 2. junija

JANEZ-STUSEK-pl5 Reporter.si

Sramota! Na čelu slovenske obveščevalne službe...

bris, koronavirus Svet24.si

Z novim koronavirusom okužen učenec OŠ Ludvika ...

kuzma, korona-virus, meja, mejni-prehod Necenzurirano

Ko te izsiljuje Dunaj, se ti stoži po Bruslju

100913614_238493430776529_4655361849502988722_n Odkrito.si

Jan Oblak - Psa poslal s taksijem iz Slovenije v ...

Ljubezen po domace3 Njena.si

Ljubezen po domače: Tanja medijske pozornosti ne ...

Svet

Kam so izginile tri hčerke družine, ki je na izolirani kmetiji devet let čakala na apokalipso?

Deli na:
Kam so izginile tri hčerke družine, ki je na izolirani kmetiji devet let čakala na apokalipso?

Kmetija groze pri nizozemski vasici Ruinerwold. - Foto: Reuters

Družina na Nizozemskem, ki je več let v kraju Ruinenrwold živela izolirana od sveta, naj bi po poročanju lokalnih medijev imela še tri otroke. Doslej je javnost vedela za šest otrok, starih od 18 do 25 let, in njihovega nepokretnega očeta, ki pa naj bi imel še tri starejše hčerke, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Vse tri hčerke naj bi bile starejše od 25 let, kje se trenutno nahajajo, pa ni znano. Nizozemska policija je poleg tega včeraj objavila, da še vedno ni znano, ali je družina na kmetiji živela prostovoljno. Potrdili so še, da je sedmerico pregledal zdravnik.

Pristojno sodišče na Nizozemskem je včeraj odredilo 14-dnevni pripor za 58-letnega Avstrijca, Josef B. ki so ga aretirali v povezavi z družino. Osumljen je nezakonitega odvzema svobode, je na Twitterju po poročanju francoske tiskovne agencije AFP potrdilo tožilstvo.

APA je ob tem tudi poročala, da naj bi specialna enota nizozemske policije preiskovala kmetijo na severu Nizozemske, prav tako je policija opravila dve hišni preiskavi v 15 kilometrov oddaljenem kraju Zwartsluis.

Preiskavo v povezavi s primerom so uvedli tudi v Avstriji, v okviru katere so doslej ugotovili, da se je 58-letni Josef B. rodil v Zgornji Avstriji, kjer je tudi kasneje podedoval kmetijo, jo leta 1983 prodal in se preselil na Dunaj. APA je tudi ugotovila, da se je z Dunaja kasneje vrnil v Zgornjo Avstrijo, kjer do živel do leta 2010, nato se je preselil na Nizozemsko.

Po poročanju nizozemskega časnika naj bi bili Avstriji in družina najprej sosedje v kraju Hasselt v bližini mesta Zwolle. Oče družine naj bi imel v tem kraju do leta 2008 trgovino z igračami in lesom.


Prav prek trgovine z lesom naj bi prišlo do stikov z Avstrijcem, ki je imel v le nekaj kilometrov oddaljenem kraju Meppel registrirano podjetje, specializirano za les. Po navedbah Volkskranta je Avstrijec na Nizozemskem med drugim prodajal ostružke in manjše pohištvo. 58-letnik je bil kot mizar dejaven tudi v času, ko je živel v Avstriji.

Policija je za APA včeraj tudi potrdila, da so ob prihodu na kmetiji našli šest oseb, ki so navedle, da so družina, ki šteje očeta in šest otrok. 25-letnega sina na kmetiji, ki je predhodno zataval v bližnji bife, takrat ni bilo. Starost in identiteta vseh sedmih sta sicer še stvar preiskave. Mama družine naj bi umrla leta 2004.

Nizozemski mediji so včeraj poročali, da naj bi obstajali indici o članstvu v južnokorejski cerkvi zedinjenja, znani tudi kot Moonova sekta, poimenovana po njenem ustanovitelju Sun Myung-moonu. Časnik De Telegraaf se je skliceval na nekega sorodnika 67-letnega očeta, ki naj bi bil član te cerkve. Po poročanju RTV Drehnte naj bi se oče in priprti Avstrijec spoznala prav prek te skupnosti. Cerkev zedinjenja je sicer že v sredo zanikala, da bi bil 58-letnik član omenjene cerkve bodisi v Avstriji ali na Nizozemskem. So pa potrdili, da je bil oče družine njihov član v 80. letih minulega stoletja, nato pa se je odselil v Nemčijo, kjer so izgubili sled za njim, navaja AFP.

Prav tako je brat Josefa B. potrdil, da je bil osumljeni po koncu služenja vojaškega roka član neke sekte, vendar ni navedel katere. "Bil je v sekti. Z njim nismo imeli stika deset let. Rekel sem mu, naj izgine, ko je želel, da naj bi postal njegov finančni porok," je za avstrijske medije povedal brat. Dodal je, da je imel Josef B. hčerki dvojčici z Japonsko.

Nizozemska policija preiskuje primer družine, ki je na kmetiji na vzhodu države devet let živela zaprta v kleti, kjer je domnevno čakala na konec sveta. Preiskavo so sprožili, ko se je na policijo obrnil lastnik bifeja v vasi Ruinerwold, kamor je v ponedeljek zataval očitno zmeden in neurejen 25-letni mladenič in mu povedal, da že devet let ni bil zunaj.

"Povedal je, da je pobegnil in da potrebuje pomoč," je za nizozemsko televizijo RTV povedal lastnik bifeja v vasi, ki leži v pokrajini Drenthe.

loading...
Loading...