Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Kakšna varnostna razdalja? Tako je bilo danes na pariškem metroju (VIDEO)

Deli na:
Kakšna varnostna razdalja? Tako je bilo danes na pariškem metroju (VIDEO)

Foto: Twitter

V Franciji so danes začeli rahljati ukrepe za zajezitev novega koronavirusa. Odprla se je večina trgovin, učenci in dijaki so se začeli vračati v šole, odrasli pa na delo. Na nekaterih linijah pariške podzemne železnice je bila zjutraj gneča.

V Franciji se je danes po skoraj dveh mesecih odprla večina trgovin, frizerski in kozmetični saloni, mediateke, knjižnice in manjši muzeji. Znova so se odprle nekatere šole. Ljudje pa lahko znova zapustijo dom brez posebne izjave, ki so jo potrebovali doslej.

Številni so se tako vrnili tudi na delovna mesta, zaradi česar so z nekaterih linij pariške podzemne železnice zjutraj poročali o gneči. Ustrezne medosebne razdalje tako med drugim ni bilo mogoče upoštevati na liniji 13, ki je tudi običajno ena najbolj polnih, poroča francoska televizija BFMTV.

Dodatne težave je sicer na tej liniji povzročilo tudi deževje, ki je ponoči zajelo francosko prestolnico. Zaradi odpravljanj posledic neurja so imeli prvi vlaki zamudo, a zdaj promet že poteka normalno, so zagotovili upravljavci.

O gneči so poročali tudi z linije dve. "Če je tako ob 6. uri, si lahko predstavljate, kako bo čez dve uri - razmere bodo nemogoče," je dejala ena od potnic na njej.

Na preostalem omrežju pariškega metroja medtem ni bilo takšne gneče, so na družbenih omrežjih poročali potniki.

Varnostno razdaljo so lahko ljudje ohranjali tudi na vlakih, ki prestolnico povezujejo s predmestji. Na njih je bilo manj ljudi, navaja BFMTV.

Tudi državni sekretar, pristojen za transport, Jean-Baptiste Djebbari je sporočil, da je bilo nekaj težav na liniji 13 pariške podzemne železnice, a se zadeve urejajo. Je pa zadovoljen z upoštevanjem pravil glede nošenja mask na javnem prometu. Brez mask je samo približno pet odstotkov potnikov, so mu povedali na francoskih železnicah SNCF.

V Franciji, kjer je za covidom-19 umrlo 26.380 ljudi, so se sicer razmere glede novega koronavirusa umirile. Minister za zdravje Olivier Veran je danes dejal, da je stopnja prenosa okužbe v Franciji 0,6. To pomeni, da 10 okuženih ljudi naprej okuži zgolj šest drugih posameznikov.