Revija Reporter
Svet

Kaj si privošči Melania: Američane spodbuja k nošnji zaščitnih mask, a sama se tega ne drži

M. K.

16. maj. 2020 11:02 Osveženo: 11:17 / 16. 5. 2020

Deli na:

Melania in Donald Trump ne nosita zaščitnih mask.

Reuters

Ameriški predsednik Donald Trump in prva dama Melania Trump sta se v Beli hiši poklonila prizadevanjem vseh tistih, ki se spopadajo s pandemijo koronavirusa. Čeprav je Melania Američane javno pozivala, naj nosijo maske, si je ne ona ne predsednik na sprejemu z veliko udeleženci nista nadela.

Melania Trump je še pred nekaj tedni na družabnih omrežjih objavljala pozive k pridnemu nošenju zaščitnih mask in upoštevanju priporočil zdravstvenih strokovnjakov. A  njen soprog, ki je od začetka pandemije stalno v javnosti in v stiku z velikim številom ljudi, si v preteklih mesecih niti enkrat ni nadel maske – ali vsaj ni pustil, da bi ga mediji videli in celo fotografirali z masko.

Donald Trump je kar brez maske poziral s skavtinjo.

Profimedia

Včeraj je prvi par ZDA v Beli hiši pozdravil tudi male skavtinje, ki so bile precej bolj ozaveščene in so na obisk k predsedniku in prvi dami prišle z maskami. Trump je deklicam celo osebno podelil certifikate in nato poziral z njimi. Ironija je, da se sta Donald in Melania na prireditvi med drugim zahvalila tudi ljudem, ki so darovali večje število zaščitnih mask.

Trump zavrača nošenje maske tudi po tem, ko se je več članov osebja Bele hiše okužilo s koronavirusom. Njegovemu zgledu sledijo nekateri njegovi sodelavci, zlasti podpredsednik ZDA Mike Pence, ki tudi po tem, ko se je okužila njegova tesna sodelavka, noče nositi maske ali celo iti v karanteno za 14 dni.

Drugi Trumpovi sodelavci nimajo težav z nošenjem mask. Tudi njegova hčerka Ivanka in njen soprog Jared Kushner sta se v javnosti že prikazala z maskami. Ivankina osebna asistentka je prav tako med okuženimi s koronavirusom.