kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Johnson pred bližnjimi volitvami napoveduje boj za vsak glas

Deli na:
Johnson pred bližnjimi volitvami napoveduje boj za vsak glas

Boris Johnson - Foto: Reuters

Britanski premier Boris Johnson je danes dejal, da se bo v prihodnjih dneh boril za vsak glas na predčasnih parlamentarnih volitvah, ki bodo na Otoku potekale v četrtek. Kljub večkratnemu vprašanju, ali je v primeru, da ne bo prejel potrebne večinske podpore, pripravljen odstopiti, jasnega odgovora ni dal.

"Boril se bom za vsak glas," je za britansko televizijo Sky News dejal vodja konservativcev, ki upa, da bo na bližnjih predčasnih volitvah dobil potrebno večino, ki mu je zmanjkala, da bi njegov dogovor o brexitu sprejeli v parlamentu.

Johnson upa, da bo na volitvah dobil večjo podporo in s tem možnost potrditve na novo izpogajanega dogovora z Brusljem o izstopu Združenega kraljestva iz EU, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Javnomnenjske raziskave vladajočim konservativcem napovedujejo veliko prednost pred opozicijskimi laburisti. Glede na raziskave, opravljene za časnik The Guardian, imajo konservativci 11 odstotnih točk prednosti pred laburisti (43 odstotkov v primerjavi z 32 odstotki).

Johnson, ki je na oblast prišel po odstopu bivše premierke Therese May konec julija, se je na večkratno vprašanje, ali bo odstopil v primeru, da ne dobi absolutne večine, izognil jasnemu odgovoru. "Osredotočil se bom na prihodnjih pet dni, ker mislim, da to pričakujejo prebivalci te države," je dejal.

Johnson je ponovil, da želi uresničiti brexit in Veliko Britanijo 31. januarja popeljati iz EU. Pri tem je znova ošvrknil vodjo laburistov Jeremyja Corbyna, češ da ta ni zmožen povedati niti tega, kakšno je njegovo stališče do brexita. Volivcem je še enkrat obljubil, da bo s pomočjo točkovnega sistema po avstralskem zgledu zmanjšal število priseljencev, še navaja dpa.