franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Joe Biden: Zakaj pa ne bi kandidiral za predsednika

Deli na:
Joe Biden: Zakaj pa ne bi kandidiral za predsednika

Foto: Reuters

Ameriški podpredsednik Joe Biden je v pogovoru za televizijo CNN dejal, da razen tega, da ne bo mogel več voziti svojega športnega avtomobila, ne vidi nobenega razloga, zakaj leta 2016 ne bi kandidiral za predsednika ZDA. Čeprav pa se o tem še ni odločil.

Biden je na njemu lasten način povsem spregledal ogromno senco nekdanje ameriške državne sekretarke Hillary Clinton, ki se prav tako še ni odločila za predsedniško kandidaturo, vendar v anketah krepko vodi pred vsemi drugimi možnimi kandidati.

V zadnji anketi časopisa Washington Post in televizije ABC je med demokrati dobila 73 odstotkov podpore, Biden pa 12 odstotkov.

Biden je v četrtek na prireditvi v Philadelphii "razveselil" tudi Newyorčane, ko je izjavil, da je letališče LaGuardia podobno letališčem v državah v razvoju.

Biden je v Philadelphii zagovarjal povečanje vlaganj v ameriško infrastrukturo in dejal, da če bi komu odvezal oči sredi letališča v Hongkongu, bi ta menil, da je v Ameriki, ker je vse tako lepo. Če pa bi komu odvezal oči sredi letališča LaGuardia, bi bil prepričan, da je v državi v razvoju. "Sploh se ne šalim," je dejal.

Vodstvo manjšega newyorškega letališča je nemudoma objavilo užaljeno izjavo za javnost s trditvami, da ostarele terminale obnavljajo in vlagajo veliko denarja v posodobitev. Oglasil se je tudi župan New Yorka Bill de Blasio in dejal, da je Bidnova analogija povsem neprimerna.

"Kot ponosnemu Newyorčanu mi komentar sploh ni všeč in to ni bil najboljši podpredsednikov trenutek. Jasno je, da letališče potrebuje nadgradnjo, vendar se ubada z ogromnim prometom in ljudje delajo najbolje v težkih okoliščinah," je strankarskemu kolegu sporočil župan.