Revija Reporter
Svet

Je Melanio Trumpu res predstavil osramočeni pedofilski perverznež Jeffrey Epstein?

M. M.

13. jul. 2019 7:58 Osveženo: 17:55 / 16. 8. 2019

Deli na:

Melania in Donald Trump

Profimedia

V ZDA se prepirajo, kdo je bil tisti, ki je konec devetdesetih sedanjo prvo damo ZDA Melanio predstavil Donaldu Trumpu. New York Times ta teden poroča, da se s tem hvali zloglasni Jeffrey Epstein, ki se je znašel za rešetkami zaradi spolne zlorabe mladoletnic, medtem ko italijanski poslovnež Paolo Zampolli trdi, da je bil on tisti, ki je tedanjo manekenko Melanio predstavil newyorškemu bogatašu Trumpu.

New York Times je ta teden poročal, da se je Epstein hvalil, da je bil prav on tisti, ki je Melanio seznanil z bodočim ameriškim predsednikom. Epstein in Trump sta bila pred leti v dobrih odnosih, še leta 2002 je Trump izjavil, da je »izvrsten fant«, s katerim je zelo zabavno biti. »Govori se da ima lepe ženske rad skoraj tako kot jaz, in mnoge med njimi so bolj mlade,« je še dejal Trump v pogovoru za New York Magazine leta 2002.

Ko se je Epstein pred leti znašel v težavah z zakonom zaradi sistematične spolne zlorabe mladoletnih deklet, je Trump preko odvetnika zanikal povezavo z njim. Nasprotno je Epstein po Trumpovi izvolitvi ljudem na široko razlagal, kako je bil prav on tisti, ki je Melanio predstavil Trumpu. Sicer ne predsednik ne prva dama Epsteina nikoli nista omenila, ko sta govorila o svoje prvem srečanju. Melania pravi, da jo je na zabavi v nekem newyoršekm klubu leta 1998 Trump preprosto vprašal za telefonsko številko.

S svojo vlogo pri prvem srečanju Melanie in Trumpa se hvali tudi Paolo Zampolli, ki zavrača Epsteinovo hvalisanje in trdi, da je bil on posrednik med tedanjo manekenko in milijarderjem.