Revija Reporter
Svet

Ponižana Melania: »Buuu!« ji je tulila besna mularija v mestu, ki ga je Trump označil za »s podganami okuženo godljo« (VIDEO)

M. M.

27. nov. 2019 15:19 Osveženo: 15:27 / 27. 11. 2019

Deli na:

Melania Trump v Baltimoru

Profimedia

Prvo damo ZDA Melanio Trump je mladina v Baltimoru »pozdravila« z neprijaznim tuljenjem, poročajo ameriški mediji.

Melania se je v Baltimoru udeležila prireditve za dviganje ozaveščenosti mladih o nevarnosti opioidov. Prva dama je na dogodku na Univerzi Marylanda nagovorila množico, v kateri so bili pretežno šolarji iz osnovnih in srednjih šol v mestu.

Mladina je prvo damo ob prihodu na govorniški oder sprejela s tuljenjem »Buuu!« in očitnim negodovanjem. Neprijetno situacijo je razrešil Jim Wahlberg, brat igralcev Marka in Donnieja Wahlberga, ki je z odločim posredovanjem uspel utišati Melanii nenaklonjene posameznike v množici.

Vstanite tisti, ki ste izgubili koga zaradi opioidov, je Wahlberg pozval prisotne. »Ozrite se naokrog. Veliko ljudi je prizadela ta epidemija in vstati moramo zanje in za družine, ki so morale pokopati svoje otroke,« je nadaljeval, ko se je je množica umirila.  


Melania se ni pustila zmesti in je med Wahlbergovim posredovanjem kimala, nato pa sama stopila pred mikrofon in se mu zahvalila za toplo predstavitev.

»Upam, da vam bodo informacije, ki jih boste dobili danes, pomagale, ko se boste morali soočiti s težkimi odločitvami, da boste lahko živeli zdravo življenje brez drog,« je med drugim dejala prva dama. Dogodek za mladino v Baltimoru sta organizirali agencija za boj proti mamilom (DEA) in Mladinska fundacija Marka Wahlberga.

Tudi med Melaniinim govorom je bilo še moč slišati tuljenje, ki jo je nazadnje še pospremilo z odra.

»Živimo v demokraciji in vsakdo je upravičen do svojega mnenja, a dejstvo je, da imamo v državi resno krizo in sama ostajam zavezana izobraževanju otrok o nevarnostih in smrtonosnih posledicah uporabe drog,« je Melania kasneje sporočila v izjavi z medije.

Melania ni bila prvič deležna neprijaznega sprejema v javnosti. V začetku meseca je med obiskom bolnišnice v Bostonu naletela na protestnike, ki so bili sicer bolj kot nanjo jezni za priseljensko politiko njenega moža, predsednika ZDA Donalda Trumpa.

Baltimore je sploh kraj, ker Trump ni najbolj priljubljen. Julija je mesto označil za »s podganami okuženo godljo« in »kraj, kjer nobeno človeško bitje ne bi hotelo živeti«.