Revija Reporter
Svet

Je išias znova udaril? Juncker se je opotekal na Dunaju in dal "petko" Plenkoviću (FOTO)

Reporter

19. dec. 2018 6:00

Deli na:

Tako je Juncker izgubil ravnotežje na Dunaju.

YouTube

Predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker je na Forumu EU-Afrika na Dunaju skoraj padel in po stopnicah so mu morali pomagati.

Ob prihodu na slavnostno večerjo v dunajski palači Hofburg je Junckerja zaamajalo že ob izstopu iz limuzine, ko je najprej zgrešil stopnico, pred padcem pa ga je rešila asistentka, ki je Junckerja s pomočjo še enega moškega spravila po stopnicah v palačo.



Incident Junckerju še zdaleč ni pokvaril večera in v palači se je objemal in poljubljal s svetovnimi voditelji, z nekaterimi, med drugim tudi s hrvaškim premierjem Andrejem Plenkovićem, pa si je dajal še "petke".


Gre za novega v seriji nestabilnih javnih nastopov odhajajočega predsednika Evropske komisije. Zanašalo ga je že julija lani na vrhu Nata v Bruslju, ko je svoje težave opravičeval z išiasom in zavrnil namige, da rad pregloboko pogleda v kozarec.

Nato je na novembrski novinarski konferenci s predsednikom Južne Afrike Cyrilom Ramaphosejem bizarno zapustil oder in se šele čez nekaj časa vrnil. Tudi takrat ga je ob odhodu z odra vidno zaneslo.