gensko spremenejena semena, NGT, gnojenje, škropljenje, kmetijstvo Svet24.si

Multinacionalke meljejo vrtičkarje in domača ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Je bila dveletna deklica Danka ugrabljena?

Deli na:
Je bila dveletna deklica Danka ugrabljena?

Iskalno akcijo za dve leti staro Danko Ilić otežujejo slabe vremenske razmere. - Foto: Facebook/Jovana Dragomirovic

V Srbiji se danes že tretji dan nadaljuje iskanje pogrešane dveletne deklice, ki je izginila v torek. Policija je v sredo ustavila iskanje na območju naselja pri mestu Bor, od koder je izginila. Iskanje bodo nadaljevali operativno ter preiskali tudi mobilna telefona staršev in zaslišali osebe, ki so bile v času izginotja v neposredni bližini.

Dveletna deklica Danka je izginila v torek okoli 14. ure v naselju Banjsko polje blizu mesta Bor v vzhodni Srbiji. Po 27 urah so iskanje na območju Banjskega polja in okolice ustavili, so v sredo sporočili s srbskega ministrstva za notranje zadeve. Po njihovih navedbah vse namreč kaže na to, da deklice ni tam.

V iskalni akciji je sicer sodelovalo več kot 500 ljudi, poleg pripadnikov policije tudi gasilci, gorski reševalci, lovci in številni prebivalci, poroča srbska tiskovna agencija Tanjug.

Policisti bodo zdaj pregledali bazne postaje in preiskali mobilna telefona staršev pogrešane deklice, da bi ugotovili, s kom so bili v stiku v času njenega izginotja.

V Srbiji so ob izginotju Danke prvič aktivirali tudi sistem obveščanja za pomoč pri iskanju pogrešanih otrok Amber oz. Najdi me, ki so ga uvedli lani.

Po sprožitvi sistema mediji morajo obveščati javnost o izginotju otroka z najmanj 20-sekundnimi obvestili. Prvih osem ur od izginotja javnost obveščajo na vsake pol ure, po osmih urah pa na vsako uro. Obvestila objavljajo televizijske in radijske postaje, o izginotju otroka pa javnost obveščajo tudi prek spleta, SMS-sporočil, zaslonov na bankomatih, napisov na avtocestah, letališčih, avtobusnih in železniških postajah in podobno.