Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

pakiranje Njena.si

Celotnega pakiranja in selitve v oddaji ne vidite

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Japonskega kuharja očarala žena severnokorejskega diktatorja

Deli na:
Japonskega kuharja očarala žena severnokorejskega diktatorja

Foto: Reuters

Japonski mojster sušija Kendži Fudžimoto, ki se je nedavno srečal s severnokorejskim voditeljem Kim Jong Unom in njegovo ženo, je severnokorejsko prvo damo označil za "čedno in očarljivo". V Pjongjang naj bi izkušenega kuharja, ki je pred leti kuhal že za pokojnega Kim Jong Ila, povabil sam Kim Jong Un, ki je vodenje države prevzel decembra lani.

Danes 65-letni Fudžimoto je trinajst let služil prejšnjemu severnokorejskemu voditelju Kim Jong Ilu in njegovi družini. Leta 2001 se je vrnil na Japonsko in napisal štiri knjige, v katerih je razkril marsikatero skrivnost dinastije Kim. Med drugim je pravilno napovedal, da bo po smrti Kim Jong Ila vodenje države prevzel prav Kim Jong Un.

Kuhar je včeraj v Pekingu spregovoril o svojem najnovejšem obisku v Pjongjangu, kamor naj bi ga povabil sam Kim Jong Un. Srečal naj bi se tudi z voditeljevo ženo Ri Sol Ju, ki se je v javnosti začela pojavljati šele pred nekaj tedni.

Fudžimoto naj bi se med dvotedenskim obiskom v Severni Koreji srečal s svojo severnokorejsko ženo in njuno hčerko. "Družina me je čakala enajst let. Tako sem srečen," je dejal, kot navaja francoska tiskovna agencija AFP.