Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Svet

Izrael naj bi nemške podmornice opremljal z jedrskim orožjem

Deli na:

Nemčija v Izrael izvaža podmornice, slednji pa jih opremlja z jedrskim orožjem. S pomočjo nemških podmornic je tako Izraelu uspelo, da je "pridobil obsežen jedrski arzenal", v zadnji izdaji piše nemški tednik Der Spiegel.

Tednik je novico objavil na podlagi raziskovanj v Nemčiji, Izraelu in ZDA, pri sedanjih in bivših ministrih, vojski, obrambnih inženirjih in tajnih agentih.

Izraelski obrambni minister Ehud Barak je v odzivu dejal, da so "Nemci lahko ponosni, da so vrsto let varovali obstoj izraelske države", povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Tiskovni predstavnik izraelskega zunanjega ministrstva Jigal Palmor pa je za francosko tiskovno agencijo AFP dejal, da lahko potrdi, da ima izraelska mornarica nemške podmornice. "Lahko potrdim, da imamo nemške podmornice. To ni nobena skrivnost. Glede ostalega pa nisem pristojen, da govorim," je dejal Palmor.

Der Spiegel, sklicujoč se na dokumente nemškega zunanjega ministrstva, ob tem še poroča, da je nemška vlada že od leta 1961 domnevala, da Izrael na nemške podmornice namešča jedrsko orožje.Izraelska mornarica ima trenutno tri podpornice vrste delfin, še tri pa naj bi uvozili predvidoma do leta 2017. Podmornice gradi podružnica koncerna ThyssenKrupp v nemškem Kielu.

Izrael doslej posedovanja jedrskega orožja uradno ni niti potrdil niti zanikal. Švedski inštitut za mirovne raziskave Sipri pa je v svojem letošnjem letnem poročilu o oborožitvi zapisal, da ima Izrael več kot 80 jedrskih konic. Po napovedih naj bi Sipri svoje poročilo objavil danes.

Nemška vlada je izvoz nemških podmornic Izraelu opravičila z besedami, da gre za "kontinuiteto vseh prejšnjih vlad". Tiskovni predstavnik nemške vlade Steffen Seibert je ob tem za Spiegel Online dodal, da nemška vlada podmornice dobavlja "brez oborožitve, vlada pa ne bo sodelovala pri ugibanjih glede njihove kasnejše oborožitve".

Opozicijski socialdemokrati so od nemške vlade že zahtevali pojasnilo glede jedrske oborožitve izraelskih podmornic, ki jih gradijo v Nemčiji. Ob tem so izpostavili, da je njihova gradnja deloma financirana s pomočjo denarja nemških davkoplačevalcev.

Loading...