Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Izrael nadaljuje napade na Gazo, med žrtvami otroci

Deli na:
Izrael nadaljuje napade na Gazo, med žrtvami otroci

Foto: Reuters

Izraelske sile so ponoči iz zraka in morja nadaljevale obstreljevanje območja Gaze. Po palestinskih virih so danes letala obstreljevala dva medija v mestu Gaza in ranila najmanj osem novinarjev. V obstreljevanju na območju Gaze pa palestinski viri poročajo o najmanj treh ubitih otrocih.

Izraelska letala so v središču mesta Gaza danes zadela urad televizije Al Kuds, ki je blizu vladi palestinskega islamističnega gibanja Hamas, ki nadzira območje Gaze. Pri tem je bilo ranjenih najmanj šest novinarjev, eden je izgubil nogo, so povedali palestinski zdravstveni viri. Po prvem napadu so nato novinarje evakuirali.

V drugem napadu sta bila ranjena dva novinarja televizije Al Aksa, ki je povezana s Hamasom in ki se nahaja blizu omenjene televizijske postaje Al Kuds, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

V dveh letalskih napadih na severu območja Gaze, v krajih Beit Lahija in Beit Hanun, nedaleč od izraelske meje, pa sta bila v soboto ubita dva otroka, najmanj deset je bilo ranjenih, navaja AFP. Po navedbah nemške tiskovne agencije dpa sta bila ubita triletni deček in njegova leto dni stara sestra.

V današnjem letalskem napadu v osrednjem delu območja Gaze vzhodno od begunskega centra Bureidž pa je bil ubit leto in pol star deček, njegova štiri- in petletna brata pa sta huje ranjena. Po navedbah palestinskih zdravstvenih virov za AFP sta dečka v kritičnem stanju.

Z območja Gaze medtem od 21. ure v soboto do danes do 7.30 na izraelsko stran ni padla nobena raketa. Nekaj raket je padlo danes, a niso zahtevale žrtev niti povzročile škode, je sporočila izraelska vojska.

Z izraelskih ladij so ponoči intenzivno obstreljevali mesto Gaza, so poročali novinarji AFP. Izraelska vojska je medtem sporočila, da je z letali obstreljevala več deset podzemnih položajev za izstrelitev raket "Hamasa in drugih terorističnih organizacij" in povzročila veliko škodo.

Obstreljevali so tudi poveljstvo in vadbeni center Hamasa v mestu Gaza, Sajara, komunikacijski center Hamasa ter še več njegovih vadbenih centrov. Izraelska vojska je še sporočila, da so njena vojska in pomorske sile napadle teroristične položaje na severu Gaze.

V izraelskih napadih je bilo v soboto v Gazi ubitih 16 ljudi, s čemer je število palestinskih smrtnih žrtev od začetka izraelske vojaške ofenzive v sredo naraslo že na 49 Palestincev, več kot 450 je bilo ranjenih.