državna meja Svet24.si

Italija bi prekinila schengenski sporazum s ...

jesenice alge Svet24.si

Madež na Savi Dolinki je naraven pojav

nov ct aparat, Pavel Berden in Dimitrij Kuhelj Necenzurirano

Bolniki v UKC Ljubljana ostajajo brez preiskav. ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

Zoran Zeljkovic Ekipa24.si

Konec dvomov! Nov pretres v zmajevem gnezdu: ...

marjetka in rudi Njena.si

Poroka na prvi pogled: Rudi in Marjetka, ko ju ...

pogacar 1 Ekipa24.si

Tako malo je manjkalo! Tukaj je posnetek, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Italijanski premier Monti kaznovan zaradi »neumnih« izjav o Berlusconiju

Deli na:
Italijanski premier Monti kaznovan zaradi »neumnih« izjav o Berlusconiju

Foto: Reuters

Poslanci stranke nekdanjega italijanskega premiera Silvia Berlusconija Ljudstvo svobode (PDL) so včeraj v parlamentu glasovali proti delu poročila o javni porabi, s čimer so premiera Maria Montija jasno opomnili, da brez njihove podpore ne more ostati na oblasti.

Poslanci so se s tem maščevali Montiju za njegove komentarje o Berlusconiju, ki jih je dal v pogovoru za Wall Street Journal. Dejal je namreč, da bi morala Italija plačevati še precej višje obrestne mere, ko jih plačuje zdaj, če bi bila Berlusconijeva vlada še vedno na oblasti.

Čeprav je bilo poročilo vlade o javni porabi danes potrjeno brez težav, so iz PDL sporočili, da so proti manjšemu delu poročila glasovali, ker so želeli Montija opomniti, da brez njihove podpore ne more ostati na oblasti.

"To smo naredili namerno, da bi protestirali proti Montijevim komentarjem na račun Berlusconija. Izjavil je neverjetno neumne stvari in želeli smo poslati signal," je dejal član stranke Pietro Laffranco.

Monti, ki je vodenje vlade od Berlusconija prevzel novembra 2011 na vrhuncu dolžniške krize, je med Italijani precej priljubljen, a je že večkrat zavrnil pozive, naj razmisli o tem, da bi se po koncu mandata prihodnje leto potegoval za nov mandat, poroča francoska tiskovna agencija AFP.