pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Islamska država v videu grozi s smrtjo japonskima talcema

Deli na:
Islamska država v videu grozi s smrtjo japonskima talcema

Foto: Reuters

Skrajna islamistična skupina Islamska država (IS) je v danes objavljenem video posnetku, objavljenem na džihadističnih spletnih straneh, zagrozila, da bo ubila dva japonska talca, če Tokio v 72 urah ne bo plačalo 200 milijonov ameriških dolarjev odkupnine. Japonska vlada je sporočila, da ne bo popustila pred terorizmom.

Na videu je moški, oblečen v črno, z nožem v roki, ki stoji med talcema, oblečenima v oranžna pajaca. V kamero govori, da imajo 72 ur časa, da vlado prepričajo v plačilo odkupnine, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Skrajnež trdi, da bo z odkupnino Japonska plačala za nevojaško pomoč, ki jo je japonski premier Šinzo Abe obljubil v podporo operacijam proti IS med svojo turnejo na Bližnjem vzhodu.

Japonska vlada je sporočila, da ne bo popustila pred terorizmom in da njena odločitev, da bo prispevala v boju proti terorizmu, ostaja v veljavi.

Kot je na novinarski konferenci v Tokiu še povedal tiskovni predstavnik vlade Jošihide Suga, bo Abe odpovedal del obiska, kljub temu pa se bo srečal s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom.

Eden od talcev je bil že na video posnetku avgusta lani, v katerem je rekel, da mu je ime Haruna Jukava, na posnetku pa so ga ugrabitelji zasliševali.