kozorog Dobra karma

12 astroloških znakov in rastline, ki jim ...

natalija-zubačjova, irina Svet24.si

FOTO: Mačeha mučila 7-letno pastorko. Ne zna ...

janez jansa bobo Reporter.si

Janševa vojna s tiskanimi mediji: kihanje v ...

koronavirus, covid-19, testiranje, test Svet24.si

Včeraj potrdili dve okužbi: v primeru ...

07651X6465 Necenzurirano

Balkanski posli Telekoma brez sankcij za odgovorne...

14_1000x1000 Odkrito.si

Tako je videti zabava, ko Ceca postane babica!

Lara Kadis (1) Njena.si

Leta 2018 je navdušila na Emi, potem pa izginila

Svet

Iran za prihodnji teden napoveduje omilitev ukrepov v boju s covidom-19

Deli na:
Iran za prihodnji teden napoveduje omilitev ukrepov v boju s covidom-19

V Teheranu so zaradi novega koronavirusa v bolnišnico spremenili tudi eno največjih nakupovalnih središč. - Foto: Profimedia

Iran namerava konec prihodnjega tedna omiliti ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, je danes napovedal iranski predsednik Hasan Rohani. V Iranu, ki je ena najhuje prizadetih držav v pandemiji koronavirusa na svetu, je sicer doslej zaradi covida-19 umrlo več kot 3600 ljudi, potrdili pa so 58.226 okužb z novim koronavirusom.

Od sobote bodo lahko svoja vrata ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov znova odprle nekatere trgovine v iranskih provincah. V prestolnici Teheran bo to možno šele teden kasneje, torej 18. aprila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prostori, kjer se lahko zbere veliko ljudi, kot so športne dvorane, stadioni in bazeni, bodo ostali zaprti, je še napovedal Rohani v izjavi za javnost njegovega urada.

Od 11. aprila bo lahko med 7. in 14. uro delalo dve tretjini javnih uslužbencev. Trenutno gre lahko na svoja delovna mesta zgolj tretjina javnih uslužbencev.

Šole in univerze bodo ostale zaprte najmanj do 18. aprila, z možnimi izjemami za doktorske študente. Do takrat bodo ostala zaprta tudi verska svetišča. Poleg tega do 18. aprila ne bo dovoljeno potovati med provincami.

Iranski krizni štab za soočanje z novim koronavirusom bo o nadaljnjih ukrepih razpravljal prihodnjo nedeljo, je še dodal iranski predsednik. Poudaril je, da je na prvem mestu zdravje ljudi.

Iran je ena najhuje prizadetih držav na svetu v pandemiji novega koronavirusa in najhuje prizadeta država na Bližnjem vzhodu. Doslej je tam umrlo več kot 3600 ljudi, potrdili pa so 58.226 okužb. Med okuženimi so tudi številni politiki, vključno s predsednikom iranskega parlamenta Alijem Laridžanijem.

loading...
Loading...