mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Svet

Iran za prihodnji teden napoveduje omilitev ukrepov v boju s covidom-19

Deli na:
Iran za prihodnji teden napoveduje omilitev ukrepov v boju s covidom-19

V Teheranu so zaradi novega koronavirusa v bolnišnico spremenili tudi eno največjih nakupovalnih središč. - Foto: Profimedia

Iran namerava konec prihodnjega tedna omiliti ukrepe za zajezitev novega koronavirusa, je danes napovedal iranski predsednik Hasan Rohani. V Iranu, ki je ena najhuje prizadetih držav v pandemiji koronavirusa na svetu, je sicer doslej zaradi covida-19 umrlo več kot 3600 ljudi, potrdili pa so 58.226 okužb z novim koronavirusom.

Od sobote bodo lahko svoja vrata ob upoštevanju strogih higienskih ukrepov znova odprle nekatere trgovine v iranskih provincah. V prestolnici Teheran bo to možno šele teden kasneje, torej 18. aprila, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Prostori, kjer se lahko zbere veliko ljudi, kot so športne dvorane, stadioni in bazeni, bodo ostali zaprti, je še napovedal Rohani v izjavi za javnost njegovega urada.

Od 11. aprila bo lahko med 7. in 14. uro delalo dve tretjini javnih uslužbencev. Trenutno gre lahko na svoja delovna mesta zgolj tretjina javnih uslužbencev.

Šole in univerze bodo ostale zaprte najmanj do 18. aprila, z možnimi izjemami za doktorske študente. Do takrat bodo ostala zaprta tudi verska svetišča. Poleg tega do 18. aprila ne bo dovoljeno potovati med provincami.

Iranski krizni štab za soočanje z novim koronavirusom bo o nadaljnjih ukrepih razpravljal prihodnjo nedeljo, je še dodal iranski predsednik. Poudaril je, da je na prvem mestu zdravje ljudi.

Iran je ena najhuje prizadetih držav na svetu v pandemiji novega koronavirusa in najhuje prizadeta država na Bližnjem vzhodu. Doslej je tam umrlo več kot 3600 ljudi, potrdili pa so 58.226 okužb. Med okuženimi so tudi številni politiki, vključno s predsednikom iranskega parlamenta Alijem Laridžanijem.